Clotilde Armand, despre polițiștii locali care și-au pontat ore suplimentare în timpul stării de urgență: „Beneficiarii să înapoieze toți banii”

2 luni in urmă 4

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat, duminică pe Facebook că polițiștii locali care și-au pontat anul trecut în timpul stării de urgență ore suplimentare „greu de demonstrat” trebuie să restituie banii.

„ Fosta conducere a Poliței Locale Sector 1 și-a pontat anul trecut în perioada stării de urgență sute de ore suplimentare inutil. Astfel, șefii Poliție Locale Sector 1 și-au dublat veniturile cu ore suplimentare greu de demonstrat. Toți acești polițiști erau apropiați de vechea administrație. Nimeni nu știe nimic despre cum s-au acordat aceste sporuri. Acești polițiști aveau acordul fostei administrații și pentru ei era de ajuns. Sunt 300 de beneficiari în poliția locală și vreo 2 milioane de lei risipite pentru aceste sporuri flagrant de discutabile.”, a scris Clotilde Armand, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Edilul a precizat că a luat această decizie împreună cu noul director al Poliţiei Locale Sector 1. Astfel agenții care au primit bani pentru orele suplimentare pontate în perioada martie-septembrie 2020 să restituie banii. Aceasta a mai spus că „un singur şef de serviciu a luat peste 40.000 lei în plus nefăcând nimic”.

În schimb, fostul edil Daniel Tudorache declara anul trecut că totul a fost legal și verificat de Curtea de Conturi. Potrivit G4Media, polițiști locali, șefi de departamente și conducerea Poliței Locale Sector 1 și-au pontat numai în perioada 16 martie-31 mai peste o sută de ore suplimentare. Potrivit sursei citate, o oră suplimentară se plătește între 75% și 100% pentru angajații Poliției Locale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă