Clotilde Armand: Compania de salubrizare a acceptat să asigure serviciile la jumătate de preţ. PNL și PSD o contrazic

1 lună in urmă 23

Clotilde Armand vorbește la microfon.Clotilde Armand vorbește la microfon.
  • Compania de salubrizare a acceptat să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea preţului solicitat la începutul anului, a anunțat joi Clotilde Armand.
  • Clotilde Armand minte. 9 luni a clamat că se luptă cu mafia, iar acum a semnat o înţelegere cu mafia din care pierd cetăţenii, iar gunoiul rămâne pe străzi”, transmite PSD.
  • În timp ce PNL spune că este vorba despre reducere a frecvențelor, nu a tarifelor.

„Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea preţului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, faţă de 20 de milioane de lei, cât a cerut iniţial”, a scris primarul Sectorului 1 din Bucureşti, pe Facebook.

Clotilde Armand spune că banii recuperaţi şi salvaţi vor fi investiţi masiv în infrastructură, şcoli şi spitale: „în comunitate”.

PNL Sector 1: Nu este vorba de o reducere a tarifelor, ci a frecvențelor

Într-o postare pe pagina de Facebook, PNL Sector 1 anunță că edilul Armand trebuie să răspundă la întrebarea: ce se întîmplă cu gunoiul din acest sector.

„O somăm pe Clotilde Armand sa anunțe oficial și cu acte doveditoare cetățenii acestui sector care sunt concluziile medierii și ce urmează. Este complet inadmisibil să citim în presă, informații complet diferite și neclare despre o situație atât de importantă. Pe de o parte, aflăm din presa apropiată de USRPLUS, pe surse, ca primarul ar fi obținut reducerea tarifelor. Relatat ca o mare victorie, desigur. Pe de altă parte, găsim în site-uri de știri care au cautat și dovezi minuta ședinței de mediere de ieri. Din care reiese foarte clar ca nu este vorba nicidecum de o reducere a tarifelor, ci a FRECVENTELOR”, anunță PNL Sector 1.

Potrivit sursei citate, asta înseamnă că „după aproape un an de scandal, munți de gunoaie, șobolani și circ suntem în punctul de unde am plecat”.

„Reducerea frecventelor a fost o opțiune din prima zi. Altfel spus, va fi mai multă mizerie, pe aceiași bani. Si cu multe datorii și procese acumulate. De ce au fost supuși cetățenii sectorului 1 acestui chin? De ce a trebuit sa plătim n firme de salubritate, sa ne dam în spectacol, ca în final sa ajungem la același rezultat? Cine plătește toți banii irosiți pe avocați incompetenți, procese inutile și firme de salubritate cu contracte atribuite direct? Îi solicităm public primarului sa prezinte urgent ADEVĂRUL. Gata cu bătaia de joc pe banii cetățenilor și cu circul mediatic!”, completează liberalii.

PSD: Clotilde Armand minte

De asemenea, conform unei postări a preşedintui interimar PSD Sector 1, Petre Florin Manole, sumele datorate de primărie, „anunţate luni de zile ca exagerate, neplătite şi de aceea purtătoare de penalităţi, încep acum să fie plătite, conform acestei înţelegeri”.

Înjumătăţirea prestaţiilor companiei de salubrizare înseamnă, conform sursei citate, în primul rând un serviciu public înjumătăţit, incomplet, deficitar şi insuficient.

„Vom avea, deci, în continuare, gunoi pe străzile din Sectorul 1. Iar tot acest eşec administrativ e anunţat de Clotilde Armand ca o mare realizare! Pentru primarul Sectorului 1 şi toţi fanii săi, iată o problemă de aritmetică elementară: . Cu 0 (zero) lei! Primarul Sectorului 1 ori este primul absolvent de MIT care nu ştie aritmetică, ori vă minte cu neruşinare. P.S. Am aflat cu toţii din presă despre înţelegere, nu de pe site-ul primăriei, nu dintr-un anunţ oficial, pentru că transparenţa a fost pentru USR doar un slogan”, susţine Petre Florin Manole.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, nu a prelungit starea de alertă în Sectorul 1, cerută de primarul Clotilde Armand. El a spus că „situaţia din teren arată că salubrizarea este, în acest moment, bună şi nu se mai impune o asemenea măsură”.

The post Clotilde Armand: Compania de salubrizare a acceptat să asigure serviciile la jumătate de preţ. PNL și PSD o contrazic appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă