Clotilde Armand cere prefectului Capitalei anularea autorizației de construcție a celor trei blocuri care urmează să fie ridicate lângă sediul PNL: Este îngrozitor să privești cum o zonă protejată devine betonată din cauza unor funcționari publici cu interese meschine

1 lună in urmă 2

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat luni că va înainta prefectului Municipiului București o solicitare de anulare a autorizației de construcție și că va sesiza Inspectoratul de Stat în Construcții în legătură cu cele trei blocuri care urmează să fie ridicate pe Aleea Modrogan 1A, în grădina vilei Filipescu-Brâncoveanu, în prezent sediul PNL.

„În această dimineață am mers pe Aleea Modrogan nr. 1A din inima Bucureștiului și am văzut șantierul de acolo. Este îngrozitor să privești cum o zonă protejată devine betonată din cauza unor funcționari publici cu interese meschine. În Parcelarea Filipescu cineva s-a gândit să planteze 3 blocuri și să distrugă zona istorică. Știm foarte bine cine a dat aceste avize și autorizații de construire. Alături de mine a venit și domnul viceprimar al Sectorului 1 Oliver Păiuși care a început deja demersurile de verificare a documentației elaborată de funcționarii din Primăria Sectorului 1. Eu voi înainta către Prefectul Municipiului București o solicitare de anulare a autorizației de construire și voi sesiza Inspectoratul de Stat în Construcții”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Vicepremiarul Sectorului 1 Oliver Păiuși susține că avizul a fost dat de viceprimarul Daniela Popa, către care fostul primar, Gabriela Firea, și-a delegat atribuțiile.

„A dat un aviz favorabil, probabil pe baza unei documentații extrem de simple, și-a asumat acest șantier. Noi ne vom duce la Primărie să verificăm cum a putu fi obținut acest aviz”, a afirmat viceprimarul.

Consiliul General al Capitalei a adoptat, în şedinţa  din 18 decembrie, Planul Urbanistic Zonal care vizează construirea a trei blocuri cu patru etaje pe Aleea Modrogan nr. 1A, în curtea vilei în care se află sediul central al PNL.

Proiectul a fost adoptat cu 28 de voturi ‘pentru’ şi 13 ‘împotrivă’. În cadrul dezbaterilor, reprezentanţii USR şi PNL au pledat împotriva acestuia.

„Imobilul din adresa Modrogan 1A se află în zona construită protejată n. 48, parcelarea Filipescu, iar edificabilul vizat este încadrat ca spaţiu verde amenajat. Imobilul se află într-o zonă cu grad ridicat de protecţie şi conservare, obligatorie pentru clădirile din acea zonă, iar proiectul respectiv nu respectă, din punctul meu de vedere, aceste reglementări şi nu se încadrează în specificul acelei zone. Din documentele pe care eu le-am analizat, cred că au fost probleme şi la emiterea certificatului de urbanism şi am dubii în legătură cu actele ce stau la baza acestui PUZ”, a precizat Alexandru Gâdiuţă (USR).

Compania care dezvoltă proiectul a arătat, într-un punct de vedere remis Agerpres, că terenul nu este spațiu verde și nici monument istoric, iar pentru complex există avizele necesare.

Citește și:

Trei blocuri cu patru etaje urmează să fie construite în curtea sediului central al PNL, conform unui proiect adoptat de Consiliul General al Capitalei

Sursa foto: Captură video, Youtube Clotilde Armand

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă