Clotilde Armand anunță suspendarea a doi directori de la ADP Sector 1 trimiși în judecată, încă din 2018, pentru infracțiuni de corupție

2 luni in urmă 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat marți, într-o postare pe Facebook, suspendarea din funcție a doi directori de la Administrația Domeniului Public, care au fost trimiși în judecată în urmă cu trei ani pentru luare de mită și mărturie mincinoasă.

”Am suspendat din funcție doi directori din cadrul ADP Sector 1 trimiși în judecată de procurorii DNA în anul 2018 într-un dosar de corupție – trimiși în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcția detinută: luare de mită și mărturie mincinoasă. Directorii respectivi au fost protejați de vechea conducere și menținuți în funcții în cadrul uneia dintre cele mai bogate direcții din primărie”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA în martie 2018, este vorba despre Alin Vieru, director general al Administrației Domeniului Public (A.D.P.) Sector 1 București, acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită, și de Anca-Maria Gagu, șef al Serviciului Juridic din cadrul A.D.P., acuzată de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Procurorii anticorupție au notat în rechizitoriu că:

În perioada iunie-iulie 2017, inculpatul Vieru Alin, prin intermediul subordonatului său Stoian Alin-Nicolae, inspector de specialitate în cadrul Serviciul Tehnic, a pretins de la reprezentantul unei asocieri de firme (martor în cauză) plata unui procentaj de 10% (în total 1.804.800 lei) din valoarea unui contract de prestări servicii în favoarea beneficiarului A.D.P. Sector 1. Banii respectivi au fost pretinși de inculpat în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu ce vizau derularea în bune condiții a contractului respectiv. Ulterior, în baza acestei înțelegeri, Stoian Alin-Nicolae a primit de la martor, pentru directorul general al A.D.P. Sector 1 București, sumele de 13.600 lei respectiv 6.800 lei, reprezentând mita „corespunzătoare” pentru lunile aprilie-iulie 2017, din care și-a însușit cea de-a doua tranșă. Deoarece, suma de 13.600 lei reprezenta doar cca. 1/5 din suma pretinsă lunar, inculpatul Vieru Alin i-a spus lui Stoian Alin-Nicolae să remită banii respectivi, fără nicio explicație, consilierului local Chirvasă Viorel-Daniel. Fiind audiați, în prezentul dosar, inculpații Gagu Anca-Maria și Chirvasă Viorel-Daniel cu intenție, au făcut afirmații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora au fost întrebați, în contradicție vădită cu aspectele care rezultau din probatoriul cauzei. Anterior, în aceeași cauză, procurorii anticorupție au încheiat cu Stoian Alin-Nicolae un acord de recunoaștere a vinovăției, în sarcina acestuia reținându-se săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită. În prezența apărătorului ales, Stoian Alin-Nicolae a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv: 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă