Clotilde Armand anunţă că gunoaiele din Sectorul 1 vor fi ridicate la jumătate de preţ. Liderul PNL acuză: "Nu costă mai puţin, s-a redus frecvenţa"

1 lună in urmă 67

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunţat că a ajuns la un acord cu firma de salubritate, iar gunoiul va fi ridicat. Mai mult, Clotilde Armand a precizat că Romprest a acceptat reducerea la jumătate a preţului solicitat la începutul anului.

 "Nu costă mai puţin, s-a redus frecvenţa"

Hepta

"Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea prețului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, față de 20 de milioane de lei, cât a cerut inițial. A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, șantaje și gunoi pe străzi, linșaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil și ignorant la nevoile cetățenilor care au fost furați ani de zile, de 10 luni să înțeleagă asta. Banii recuperați și salvați vor fi investiți masiv în infrastructură, școli și spitale. În comunitate", a fost mesajul postat de Clotilde Armand pe contul său de Facebook.

Liderul PNL Sector 1, despre negocierea între Clotilde Armand şi Romprest: Prevede exact aceleaşi tarife. A fost doar un joc de imagine

Preşedintele PNL Sector 1 Sebastian Burduja a acuzat că negocierea de miercuri între edilul Clotilde Armand şi compania Romprest a fost doar un joc de imagine, pentru că rămân exact aceleaşi tarife pentru serviciile prestate. „Culmea este că ni se prezintă deja o mare victorie prin faptul că scade factura pentru sectorul 1. Dar asta nu pentru că scad preţurile, aşa cum în mod mincinos se susţine, ci pentru că primăria a solicitat reducerea frecvenţelor”, a mai spus el.

„A (fost) înfrânt Sectorul 1... dar de ce ne jigniţi inteligenţa? Înţelegem “«pe surse» ca ieri a avut loc o negociere intre primarul sectorului 1 si celebra companie cara pana mai ieri reprezenta «mafia gunoaielor», după spusele dânsei (Clotilde Armand - n.r.). Consilierii locali nu au ştiut nimic, totul a fost negociat pe ascuns. Nu a existat un mandat clar de negociere, nu a existat nicio informare. Oare de ce să fac aceste lucruri pe sub masă, exact cum se făceau în epoca de tristă amintire PSD-Tudorache?! Se pare că negocierea de ieri prevede exact aceleaşi tarife, deci tot acest circ pe nervii si pe sănătatea cetăţenilor sectorului 1 a fost complet inutil. Doar un joc de imagine, după cum am spus de nouă luni de zile - şi noi, şi o mulţime de profesionişti din spaţiul public. Culmea este că ni se prezintă deja o mare victorie prin faptul că scade factura pentru sectorul 1. Dar asta nu pentru că scad preţurile, aşa cum în mod mincinos se susţine, ci pentru că primăria a solicitat reducerea frecvenţelor”, a scris Sebastian Burduja, joi pe Facebook.

El a adăugat că este încălcat regulamentul în ceea ce priveşte frecvenţa cu care trec maşinile de gunoi. „Da, aţi citit şi aţi înţeles bine: sectorul 1 este atât de curat încât maşinile de gunoi trebuie să treacă mai rar. Mai mult decât atât, există un regulament adoptat printr-o hotărâre a Consiliului General prin care se stabilesc foarte clar frecvenţele pentru serviciul de salubritate. Adevărul este ca sectorul 1 deja încalcă acest regulament, la frecvenţele din prezent! Reducerea numărului de treceri nu poate să însemne decât o încălcare şi mai gravă a legii. Poate că soluţia asta împacă cele două părţi semnatare, dar nu îi ajută pe cetăţenii sectorului 1. De la bun început, PNL a solicitat ferm două lucruri: să avem un sector curat şi să se respecte legea. Prin înţelegerea parafată ieri, niciunul dintre aceste criterii nu este respectat. Suntem în continuare alături de primarul sectorului 1 pentru găsirea unei soluţii si pentru a face viaţa cetăţenilor mai bună. Aceasta e diferenţa intre a face politica pentru politicieni (de dragul circului si like-urilor) şi a face politică pentru cetăţeni şi binele lor”, a completat Burduja.

Liderul PNL Sector 1 a adăugat de la începutul acestui an putea fi făcută o reducere a frecvenţelor de către comisia de mediere a consiliului local şi astfel ar fi fost economisite zeci de milioane lei.

„P.S. Reducerea frecvenţelor a fost pe masă încă de la comisia de mediere a consiliului local, de la începutul anului. Se putea face de atunci, dacă asta era soluţia, şi s-ar fi economisit deja zeci de milioane de lei de la bugetul local. După tot acest circ suntem în acelaşi punct?! şi asta e o mare victorie?!”, a conchis el.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă