Clotilde Armand: Am transferat către Romprest 14 milioane de lei pentru plata salariilor şi a combustibilului

1 lună in urmă 2

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că a dat bani pentru salariile de la Romprest, după ce compania de salubritate a motivat că nu mai are bani de salarii şi combustibil din cauza facturilor neplătite de Primăria Sectorului 1.

„Am transferat astăzi către Romprest suma de 14 milioane lei pentru plata salariilor şi a combustibilului. Solicitarea lor era plata a 100 milioane lei pentru facturi restante, în condiţiile în care anul trecut Primăria Sectorului 1 a achitat deja 200 de milioane lei către Romprest”, a scris Armand, pe Facebook.

Aceasta a adăugat: „O parte din acţionarii companiei Romprest SA au decis anul trecut să ne şantajeze lăsând gunoiul pe străzile Sectorului 1. Săptămâna trecută au început din nou acest şantaj ameninţând că de mâine nu vor mai ridica gunoiul. Argumentele? Nu mai au bani de salarii şi de combustibil din cauza că Primăria Sectorului 1 nu a plătit facturi declarate nelegale de Curtea de Conturi din vremea primarului diamant. Pentru aceste facturi, Romprest a cerut executarea silită a Primăriei, iar instanţa le-a respins solicitarea”.

Clotilde Armand şi-a exprimat speranţa că toţi angajaţii acestei companii vor conştientiza că sunt importanţi pentru autoritatea şi comunitatea locală. „Îl vom acţiona în instanţă pe directorul general adjunct al Romprest pentru toate calomniile, şantajul şi linşajul mediatic orchestrat de acesta”, a adăugat Clotilde Armand.

În replică, Romprest a anunţat că a propus eşalonarea debitelor restante ale Primăriei Sectorului 1 de peste 101,9 milioane de lei (la data propunerii) pe o perioadă de 8 luni, cu trei luni de graţie, renunţarea la penalităţi şi executarea silită, interdependent cu diminuarea temporară a activităţilor pentru o perioadă de 6 luni şi reducerea cheltuielilor la bugetul local cu 39,8 milioane de lei, în considerarea constrângerilor bugetare invocate de administraţia locală.

„Contrar celor stabilite, propuse şi asumate de către părţile implicate şi în contradicţie cu înseşi propunerile reprezentanţilor acestei comisii, primarul USR PLUS al Sectorului 1, Clotilde Armand, neagă însăşi existenţa acestor negocieri (…) şi împiedică cu bună ştiinţă adoptarea unei soluţii negociate, care reprezintă rezolvarea pe cale amiabilă a acestui conflict”, se precizează în scrisoarea deschisă a Romprest către liderii USR PLUS.

Duminică, 7 februarie, Clotilde Armand ameninţa că „nu va mai tolera şantajul şi ameninţările mafiei gunoaielor”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă