Claudiu Petrila, votat cel mai bun tânăr fotbalist din România în 2021, a anunțat planul său de viitor

3 săptămâni in urmă 7

  • Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

  • Fotbal Club, miercuri, 19:30, Digi Sport 1

Claudiu Petrila: "Când mai plec, aș vrea să nu mai revin, ci să merg în alt campionat"

"Am ajuns la un nivel bun și trebuie să cresc în continuare și în joc, și în atitudine, și în încredere. A fost un an bun pentru mine, atât la Sepsi, cât și la CFR Cluj.

Am jucat în UCL, UEL și Conference și consider că am făcut o treabă destul de bună.

Mi-aș dori, când mai plec, să nu revin, să ajung în altă țară și să joc la un nivel bun", a spus Claudiu Petrila, în exclusivitate la Liga Digisport.

  • Din octombrie 2020 până în iunie 2021, Petrila a fost împrumutat de CFR Cluj la Sepsi.

În ancheta Digi Sport, Petrila a fost la egalitate de puncte cu Ianis Stoica, de la FCSB, însă jucătorul de la CFR a primit mai multe clasări pe primul loc.

Schimbările climatice impactează dramatic viața oamenilor din Madagascar, Mexic și Kenya. Vezi Pământul se răzbună de la 19:05, pe Digi World, în Digi Online.

"Ianis e un jucător bun și sunt sigur că va ajunge la o echupă bună din Europa", a spus Petrila.

Claudiu Petrila, votat cel mai bun tânăr jucător din 2021 în ancheta Digi Sport

Mijlocașul ofensiv de bandă stângă, care poate evolua și pe alte posturi în linia mediană, a dezvăluit cum își petrece sărbătorile.

"De Crăciun, am stat cu familia, apoi am fost un pic la munte, iar de Revelion, probabil o să fiu cu prietenii.

La mine în sat (n.r.: Sânnicolau Român) am fost (n.r.: de Crăciun), dar s-au cam stins tradițiile. Acum sunt prea mare să merg cu colindul. Sunt pescar amator, nu prea m-a ajutat vremea în perioada asta. Nu am încercat la copcă", a spus Petrila.

Evoluțiile lui Claudiu Petrila, de la CFR Cluj, nu l-au lăsat indiferent pe selecționerul naționalei U21 a României, Florin Bratu.

"Se pregătește bine. La națională, el e unul din jucătorii care se duc înainte. Claudiu nu cred că și-a câștigat rolul în echipă ca și Udner, ci pe valoare, în acest an. Nu trebuie să îl mai considerăm Under, e o certitudine și ține doar de el, de capacitatea lui de a se monta singur și de a câștiga un titlu și de pleca afară.

El e un băiat echilibrat, cu calități enorme, cu bun simț, care trebuie să fie un câștig pentru fotbalul românesc", a explicat Bratu la Liga Digisport.

"O să fac pasul când va fi momentul și când voi fi pregătit (n.r.: la echipa națională mare a României)", a precizat Petrila.

  • În acest sezon, Petrila (21 de ani) a jucat în 24 de meciuri oficiale pentru CFR Cluj, a marcat 5 goluri și a dat 3 pase decisive.

Petrila a dezvăluit cine sunt jucătorii pe care îi are ca model.

"Din România, Deac e modelul meu. Din afară, cred că Neymar mă atrage mai mult. Cu Deac, la sală, n-am cum să mă iau la trântă, n-am nicio șansă cu el", a spus Petrila.

Etichete: florin bratu , claudiu petrila

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă