Claudia Nechita rămâne cu un gust amar după eliminarea de la Jocurile Olimpice: „Dacă nu era japoneză, aș fi câștigat”

2 luni in urmă 45

Articol de - Publicat miercuri, 28 iulie 2021, 12:32 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 12:59

Claudia Nechita (27 de ani) a fost învinsă la puncte de către japoneza Sena Irie în sferturile competiției de box feminin, categoria 54-57 kg. Dezamăgită că a ratat medalia, Claudia promite că începe de acum să se pregătească pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Claudia Nechita e în colțul roșu. O are ca adversară pe japoneza Sena Irie. Asiatica are doar 21 de ani, Claudia va face 28 în luna august. Pe când avea 17 ani, Irie a fost declarată cea mai de perspectivă pugilistă a lotului Japoniei. Și astăzi, în Kokugikan Arena, a confirmat. A învins-o la puncte pe eleva antrenorului Adrian Lăcătuș.

Nechita nu a mai arătat aceeași naturalețe, aceeași combativitate ca în meciul anterior. A atacat continuu, a lovit, dar pumnii săi nu și-au atins decât rar ținta. Irie a știut foarte bine ce are de făcut. A lovit și a fugit. Un joc foarte bun de picioare și o viteză superioară. Decizia de la final? 3-2 pentru Sena Irie, una conformă cu ceea ce se întâmplase în ring.

Claudia Nechita: „Sunt recunoscătoare că am ajuns aici!” 

Claudia era tristă după meci. Trecuse pe lângă o șansă unică poate. Câștiga acest meci și urca pe podiumul olimpic. Spune că japoneza a fost un pic avantajată, dar nu vrea să dea vina pe arbitraj. „În momentul acesta atât am putut, mi-am dorit foarte mult această victorie, dar din păcate nu am putut să o obțin. Poate că am vrut prea mult! Cred că dacă nu era japoneză, aș fi câștigat meciul. 

A avut un mic avantaj, dar nu vreau să dau vina pe arbitri. Data viitoare am încredere în mine, merg înainte, sunt sigură că locul meu este acolo sus. A fugit, a fugit foarte mult, am încercat tot timpul să mă duc după ea, să o prind, ea știa probabil că asta o să fac. Cum am spus, atât am putut azi”, a spus Claudia Nechita. 

„Fetele nu plâng niciodată, trebuie să arătăm că suntem puternice. M-am dăruit, nu am simțit nicio lovitură tare de-a ei. Sunt recunoscătoare că am ajuns aici și, cu siguranță, Parisul mă așteaptă. Mai sunt trei ani, voi munci să aduc de acolo o medalie”, a adăugat ea.

Claudia Nechita, învinsă la puncte

Prima rundă a fost câștigată de sportiva niponă, 3 dintre cei 5 arbitri acordându-i avantaj acesteia, scor 10-9. În repriza #2, toți arbitrii au văzut-o pe japoneză câștigătoare, 10-9.

Patru dintre arbitri au considerat-o mai bună pe Claudia în repriza a treia, toți punctând 10-9 pentru româncă, dar a fost insuficient. 

Un singur arbitru, australianul Maksim Sulejmani, nu i-a acordat victoria Claudiei în niciuna dintre cele 3 runde.

Scor final 3-2 pentru Sena Irie, care este sigură că va cuceri cel puțin medalia de bronz.

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

David Popovici, curajos după calificarea în finala olimpică: „Am vrut să-l sperii pe Caeleb Dressel și cred că am reușit”

5 lucruri inedite despre Ancuța Bodnar și Simona Radiș, medaliatele cu AUR la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Playtech: BREAKING: Ce a descoperit Marian Vanghelie în telefonul Oanei Mizil. E motivul pentru care a bătut-o


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă