Clasica Milano – San Remo, primul Monument al anului. Cine sunt marii favoriți în cea mai lungă întrecere de o zi din această primăvară + Unde se vede cursa italiană la TV

1 lună in urmă 9

Clasica Milano – San Remo este prima competiție ciclistă Monument a anului. Cursa italiană de o zi, programată sâmbătă (20 martie), este și cea mai lungă dintre clasicele de primăvară de o zi. Traseul măsoară aproape 300 de kilometri.

Anul trecut, întrecerea a fost reprogramată în octombrie din cauza pandemiei de coronavirus.

Rutierul belgian Wout van Aert (Belgia) de la Jumbo-Visma este ultimul om care a triumfat în această cursă. Recordul de victorii este deținut de un alt belgian, Eddy Merckx, cu 7 trofee în perioada 1966-1976.

Clasica Milano – San Remo, primul Monument al anului

Clasica Milano – San Remo, primul Monument al anului a ajuns la ediția 112. Din 1907, competiția nu s-a putut desfășura doar în 3 ani, în timpul celor Două Războaie Mondiale. Pentru lumea ciclismului este o întrecere așteptată cu mare interes și atrage la start aproape toate numele grele ale disciplinei.

Cursa italiană nu ar fi fost atât de prestigioasă dacă ar fi însemnat un final la sprint masiv. Lungimea chinuitoare a traseului a oferit însă mai mereu mult suspans. Milano – San Remo este de obicei o bătălie între sprinteri și puncheuri. Vântul pe „Poggio”, un urcuș aflat cu mai puțin de 20 de kilometri înainte de final, înclină de obicei balanța într-un fel sau altul.

Programul curselor Monument:

Milan – San Remo, 299 km (20 martie)

Turul Flandrei, 260 km (4 aprilie)

Paris – Roubaix, 260 km (11 aprilie)

Liege – Bastogne – Liege, 260 km (25 aprilie)

Il Lombardia, 255 km (9 octombrie)

Mathieu van der Poel, Wout van Aert și Julian Alaphilippe sunt într-o formă sportivă foarte bună și sunt văzuți principalii favoriți pentru cursa de sâmbătă, dar cei mai puternici rutieri nu câștigă întotdeauna „La Classicissima”.

clasica milano san remoJulian Alaphilippe este unul dintre marii favoriți ai cursei de sâmbătă

Peter Sagan a fost văzut de-a lungul timpului „prototipul” perfect pentru un câștigător în Milano – San Remo, dar până acum nu și-a trecut în conmt niciun succes aici. Slovacul a fost infectat cu Covid 19 în februariea, astfel că acum nu se află în cea mai bună formă.

Milano-San Remo va fi ca o loterie pentru mine. Asta se poate dovedi a fi de bine sau de rău”, a declarat Peter Sagan înaintea acestei întreceri.

Arnaud Demare este ultimul sprinter care a triumfat în Milano – San Remo, în urmă cu 5 ani.

Un nume care merită urmărit este și belgianul și Philippe Gilbert, care la 38 de ani speră să triumfe și în această cursă, fiind singurul Monument care îi lipsește din palmares. Până acum, doar Eddy Merckx, Rik Van Looy şi Roger De Vlaeminck au victorii în toate cele cinci Monumente.

Câștigătorii din Milano – San Remo în ultimii 10 ani

2020: Wout van Aert (Belgia), Jumbo-Visma 2019: Julian Alaphilippe (Franța), Deceuninck–Quick-Step 2018: Vincenzo Nibali (Italia), Bahrain-Merida 2017: Michal Kwiatkowski (Polonia), Team Sky 2016: Arnaud Démare (Franța), FDJ 2015: John Degenkolb (Germania), Giant-Alpecin 2014: Alexander Kristoff (Norvegia), Katusha 2013: Gerald Ciolek (Germania), MTN-Qhubeka 2012: Simon Gerrans (Australia), GreenEdge 2011: Matt Goss (Australia), HTC-Highroad

Cursa Milan – San Remo poate fi urmărită în România pe Eurosport.

The post Clasica Milano – San Remo, primul Monument al anului. Cine sunt marii favoriți în cea mai lungă întrecere de o zi din această primăvară + Unde se vede cursa italiană la TV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă