Ciucă i-a invitat pe Rafila și Streinu-Cercel la guvern pentru discuții despre criza sanitară

1 lună in urmă 12

Nicolae Ciucă i-a invitat, sâmbătă, pe parlamentarii PSD Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, în calitate de experți, pentru a discuta găsirea unor soluții la criza sanitară cu care se confruntă România în acest moment, transmite biroul de presă al PSD. Conform acestuia, la întâlnire au participat și ministrul interimar al sănătății, șeful DSU și coordonatorul campaniei de vaccinare.

Conform PSD, la întâlnirea dintre membrii guvernului PNL-UDMR și parlamentarii PSD s-au discutat măsuri pentru îmbunătățirea accesului pacienților infectați cu coronavirus la servicii ambulatorii și la medicație antivirală, dar și posibilitatea acordării unui certificat verde temporar persoanelor care se vaccinează cu prima doză de ser anti-Covid. 

„Specialiștii în sănătate, Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, au participat sâmbătă, 30 octombrie 2021, în calitate de experți, la o întâlnire tehnică privind găsirea unor soluții imediate la criza sanitară, care a avut loc la sediul Guvernului.

Invitația a fost făcută de ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă. La discuții au mai participat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

În cadrul întâlnirii au fost enunțate mai multe măsuri posibile de implementat pe termen scurt pentru îmbunătățirea accesului pacienților COVID-19 la servicii ambulatorii și medicație antivirală.
De asemenea, a fost subliniată necesitatea consilierii profesionale pentru medicii de familie, dar și organizarea unor structuri de coordonare a asistenței medicale spitalicești la nivel județean.

Mai mult, specialiștii PSD au propus și posibilitatea acordării temporare a certificatului verde în termen de 10 zile de la administrarea primei doze de vaccin, urmând ca după încheierea schemei complete de vaccinare acesta să devină definitiv.

În plus, Alexandru Rafila a transmis factorilor decidenți preocuparea care există în cadrul structurilor asociative din sănătate, educație, mediul de afaceri și HORECA, cu care a avut întâlniri în această săptămână, de a fi parte la procesul decizional privind managementul pandemiei, deoarece cei pe care îi reprezintă trebuie să sprijine aceste măsuri care le afectează viața și activitatea.

«Întâlnirea de azi demonstrează responsabilitatea PSD de a sprijini activ efortul privind lupta împotriva pandemiei. Este nevoie ca toți specialiștii în sănătate să se așeze la aceeași masă și să găsească cele mai bune soluții pentru a trece împreună peste acest moment deosebit de greu», a declarat profesorul Alexandru Rafila”.

Editor : Adrian Dumitru

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă