Ciucă, despre proteste: Dreptul de exprimare liberă a cetăţeanului trebuie respectat, ceea ce este greu de acceptat este modaliatatea de exprimare

2 săptămâni in urmă 1

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, afirmă, referindu-se la proteste, că dreptul de exprimare liberă a cetăţeanului trebuie respectat, ceea ce este greu de acceptat este modalitatea de exprimare. Ciucă afirmă că s-au făcut ”eforturi colosale” pentru limitarea pandemiei, dar recunoaşte că este posibil ca măsurile să nu fi fost suficient explicate, relatează News.ro.

”Consider că dreptul de exprimare liberă a cetăţeanului trebuie respectat (…) ceea ce este greu de acceptat este modaliatatea de exprimare. În această situaţie în care ne găsim cu toţii (…) în această situaţie de criză, să ne manifestăm acel spirit de coeziune şi împreună – autorităţi şi cetăţeni - să dăm dovadă de maxim de responsabilitate şi să aplicăm acele măsuri pe care le primim de la specialişti. Aplicarea lor în practică să aibă o coerenţă şi o finalizate pentru a putea reveni la normalitate”, a eclarat, joi seară, la TVR 1, Nicolae Ciucă, referindu-se la protestele din ultimele zile.

Ministrul a precizat că ”nimeni nu-şi doreşte ca prezenţa în stradă să fie în număr mare”.

”Încă de anul trecut s-au depus eforturi colosale, instituţionale, astfel încât să asigurăm combaterea pandemiei, prin măsuri concrete şi coerente (...) Este posibil ca din punct de vedere al comunicării să nu fi reuşit să fi ajuns la cetăţan, încât să înţeleagă că se fac forturi deosebite”, a mai subiliat ministrul.

În zeci de localităţi din ţară au fost organizate proteste în ultimele zile, manifesanţii declarându-se împotriva măsurilor dispuse de Guvern pentru limitarea pandemiei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă