Cîțu și Voiculescu, contre pe tema calculului ratei de infectare. Premierul: „Nu văd, în acest moment, de ce am schimba calculul”

2 luni in urmă 1


Premierul Florin Cîțu a anunţat că cifrele arată că pandemia de coronavirus a fost gestionată bine în România şi respinge ideea schimbării calculului ratei de infectare, cum a anunţat ministerul condus de Vlad Voiculescu, transmite Digi24.


„Dacă există analiza care să ne arate că în ce s-a făcut până acum au fost deficiențe și ele pot fi schimbate, merg în direcția de modificare, dar ce a fost făcut până acum a fost făcut bine. Ne uităm la cifre, la faptul că în România numărul de cazuri la ATI rămâne sub 1.000, ne uităm la apelurile la 112, ne uităm la informații și vedem că am gestionat bine această pandemie. Deci nu văd, în acest moment, de ce am schimba calculul”, a precizat premierul.


Pot să existe alte analize la Ministerul Sănătății care să demonstreze contrariul. Le aștept, dar orice modificare trebuie să meargă în direcția simplificării.

Florin Cîţu a adăugat:

Reacția vine după ce, la sfârşitul lunii ianuarie, Ministerul Sănătăţii a anunţat că modalitatea de calcul a ratei de infectare COVID va fi modificată, astfel încât să fie incluse şi cazurile din focare.


Intenţia a fost anunţată şi de Raed Arafat. Focarele de COVID-19 din spitale și centrele de îngrijire vor fi incluse în calculul incidenței coronavirusului, începând de săptămâna viitoare, a spus șeful DSU.


Arafat a precizat că măsura va intra în vigoare după ce va ieși hotărârea de guvern în acest sens, la mijlocul săptămânii viitoare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă