Cîțu: Revenim la normalitate dacă vom continua să fim responsabili. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște.

2 luni in urmă 2

Premierul Florin Cîțu afirmă, într-o postare pe Facebook, că „revenim la normalitate dacă vom continua să fim responsabili” și dă asigurări că nu va fi lockdown de Paști.

„Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili! În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin. În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin. Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin”, a precizat premierul.

„Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, a mai scris Florin Cîțu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat marți că starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, toate restricțiile în vigoare urmând a fi păstrate. ”Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil de la orele 22.00. Nu avem în vedere un lockdown de Paști”, a precizat șeful statului.

4.989 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate marți în România, cel mai mare număr de infectări zilnice din 6 ianuarie. În același timp, numărul pacienților internați cu COVID a ajuns la 10.157, din care 1.126 la ATI.

Numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească de două săptămâni.

În acest an, Paștele catolic va fi în 4 aprilie, iar Paștele ortodox în 2 mai.

Sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă