Cîțu, răspuns tăios pentru Ioana Mihăilă: Eu nu ştiu de ce lumea încearcă să-şi arate incompetenţa pe ultima sută de metri / La rectificarea bugetară au rămas 480 de milioane de lei necheltuiţi

1 lună in urmă 46

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că la Ministerul Sănătăţii au rămas nedistribuiţi 480 de milioane de lei care puteau fi redistribuiți, conform Legii bugetului de stat, pentru acoperirea cheltuielilor legate de vaccinare, după ce Ioana Mihăilă a spus că ministerul pe care îl conduce nu mai avea bani pentru programele de sănătate, iar prim-ministrul cunoştea această situaţie.

"A venit cu demisia domniei sale sau nu? Eu nu ştiu de ce lumea încearcă să-şi arate incompetenţa pe ultima sută de metri. La rectificarea bugetară (...) se vede că sunt 483 de milioane, cred, 480 de milioane necheltuiţi care sunt nedistribuiţi. Aceşti bani erau acolo, la Ministerul Sănătăţii, iar dacă cineva avea curiozitatea să citească Legea bugetului aprobată la începutul anului, vedea că putea să redistribuie banii pentru orice cheltuială care ţine de vaccinare în timpul acestui an. Deci erau 480 de milioane", a spus premierul.

Totodată, premierul a spus că nu poate conduce fiecare minister în parte şi că miniştrii trebuie să fie responsabili pentru execuţia bugetară.

"Până la urmă nu o să pot să fiu ministrul fiecărui portofoliu. Există miniştri care să fie responsabili pentru execuţia bugetară. (...) Interesant cum de fiecare dată când se pregătesc să plece de la minister apar şi problemele, nu înainte", a mai declarat premierul.


”Nu vreau să punem politica deasupra interesului pacienților. Sunt aici să explic ceea ce prim-ministrul Cîţu tocmai a spus şi astăzi, cum a spus şi ieri, că nu înţelege cum de oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiţi de două-trei luni de zile. Domnul prim-ministru ne spune că nu înţelege cum de s-a întâmplat acest lucru, deşi ştia încă din luna aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi. Am prezentat situația financiară a bugetului Ministerului Sănătății, i-am spus că nu sunt bani suficienți”, a declarat Mihăilă.

Ea a susţinut că în 28 aprilie, printr-o adresă înregistrată cu număr de înregistrare la cabinetul premierului, i-a prezentat situaţia financiară a Ministerului Sănătăţii, spunându-i că nu sunt suficienţi banii pentru salarii, pentru programe de sănătate, pentru acţiuni prioritare, pentru plata personalului din centrele de vaccinare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă