Citu: "Pensiile speciale vor disparea odata cu reforma sistemului. "Vom rezolva problema acestor doua Romanii: unii care sunt speciali si unii care nu sunt speciali"

1 lună in urmă 1

Premierul Florin Citu a declarat in seara zilei de joi, 18 februarie, ca pensiile speciale vor disparea odata cu reforma sistemului de pensii. Adica toate pensiile vor fi bazate pe contributivitate. Seful Guvernului a mai precizat ca este necesara o reforma a intregului sistem de pensii, pentru ca, in 15 ani, "cei care vor lucra nu vor mai putea sa plateasca pentru cei care vor iesi la pensie".

Intrebat, joi seara, la Digi 24, despre eliminarea pensiilor speciale, Florin Citu a precizat ca deja sunt trei proiecte elaborate si votate in acest sens care au picat la CCR.

Guvernul a aprobat OUG privind reducerea cheltuielilor structurale. A fost eliminat sporul de COVID de 30% din prefecturi

"Eu cred ca vom rezolva problema pensiilor speciale atunci cand vom implementa reforma pensiilor. (...) pensii bazate pe contributivitate si atunci vom rezolva problema acestor doua Romanii: unii care sunt speciali si unii care nu sunt speciali. In acest moment, Guvernul nu are o decizie totul este in Parlament", a declarat Florin Citu.

Pensie de 7.000 de euro, lunar, pentru un judecator din Cluj. Este de 43 de ori mai mare decat cea mai mica pensie din judet

Premierul a precizat ca se va incepe de la Ministerul Muncii.

"Este nevoie de o reforma a intregului sistem de pensii, pentru ca noi avem o problema pe care o au si multe tari dezvoltate - problema demografica. In 15 ani de zile, deficitul va creste, iar cei care vor lucra nu vor mai putea sa plateasca pentru cei care vor iesi la pensie, intre care voi si si eu. I trebuie sa gandim de astazi un mod de a rezolva aceasta problema", a mai declarat Citu.

Vicepremierul Kelemen Hunor: "Ori eliminam toate pensiile speciale fiindca suntem toti egali, ori nu eliminam nimic"

Intrebat punctual cand vor disparea pensiile speciale, Citu a explicat: "Ele vor disparea cu reforma sistemului de pensii in care vom trece toate pensiile pe contributivitate".

Parlamentul a votat, miercuri, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Citeste si:

Presupusele "dracoaice fara sutien" din Primaria Sectorului 1. Armand: "Asa e cand esti obisnuit sa te uiti doar la diamante"Tranzactionarea de criptomonede: la ce trebuie sa fiti atentiDescoperirea facuta de firma de asigurari in cazul unei masini arse la o nunta. Este suspectata o noua metoda de fraudareCe spun studentii despre profesoara de suedeza care ii umilea. "Plangeam inainte de curs"Razboi crunt in instanta intre doua membre PSD celebre: "Ai bagat oameni la puscarie". Judecatori: "O chestiune de razbunare personala"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă