Cîțu, întrebat cu cine va negocia pentru susținerea Guvernului: „Vom discuta cu toate partidele”

4 săptămâni in urmă 15

Florin Cîțu, premierul României, a declarat, duminică, la Romexpo, unde are loc Consiliul Național al PNL, că va va discuta cu toate partidele pentru a susţine Guvernul pentru a nu fi declanşată o criză politică în plină iarnă.

„Haideţi să nu mai fim ipocriţi. Dacă PSD ar vota membrii Guvernului PNL, înseamnă USL, dar un vot al PSD alături de USR şi AUR nu înseamnă alianţă? Până la urmă trebuie să vedem ce se întâmplă. Eu vă spun că în acest moment Guvernul poate fi dat jos cu voturile PSD, USR şi AUR. Este o moţiune semnată și depusă de USR. Nu cred că depun o moţiune şi nu şi-o votează”, a declarat Florin Cîțu, noul președinte ales al PNL, duminică la Romexpo, într-o conferință de presă.

Întrebat de jurnaliști cu cine va negocia pentru susţinerea Guvernului să nu pice la moţiune, Cîţu a spus că va discuta cu toate partidele.

„Vom discuta cu toate partidele care vor să susţină guvernul, care nu vor o criză politică în înainte de iarnă. Pe de o parte avem USR care negociază cu PSD și AUR și atunci noi ce să facem? Să nu negociem cu nimeni?”, a mai precizat Florin Cîțu. 

Premierul a mai adăugat că speră în refacerea coaliției de guvernare.

„Preferința mea și varianta cu cele mai multe șanse este cea în care vom continua cu o guvernare PNL, USR PLUS și UDMR. Asta este ceea ce vreau eu, pentru asta mă voi lupta și voi negocia în Parlament”, a mai subliniat Cîțu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă