Cîțu, în Parlament: M-au invitat să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Orban, către PSD: Lăsați circoteca!

3 zile in urmă 9

Chemat în plenul Camerei Deputaților de către PSD, la „Ora prim-ministrului”, pentru a da explicații privind bugetul pe 2021, premierul Florin Cîțu a spus că solicitarea social-democraților nu are, de fapt, legătură cu acest subiect.

Premierul Florin Cîţu a fost prezent în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, la solicitarea grupului parlamentar al PSD. Tema aleasă de social-democrați pentru ca Florin Cîțu să dea explicații a fost ”bugetul tăierilor: moartea economică a României”.

Chemat la tribună de Ludovic Orban, cel care este președintele Camerei Deputaților și președintele PNL, Florin Cîțu a spus: „De fiecare dată când sunt invitat în Parlament și este respectată procedura, vin și răspund”.

Românii ar trebui să știe că această invitație din partea grupului PSD nu are nicio legătură cu bugetul României. Ei m-au invitat aici să vadă cât rezist eu la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă.

Florin Cîțu, în Parlament, la „Ora prim-ministrului”:

În acel moment, președintele Camerei, Ludovic Orban, a spus: „Așa, domnu’ prim-ministru”.

Premierul a continuat: „În același timp, să vedem cine mă contestă pe mine. Cine sunt cei care mă contestă. Conducerea PSD. Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose, aceștia mă contestă pe mine”.

Din sală s-au auzit vociferări, moment în care președintele Camerei, Ludovic Orban, a spus: ”Am rugămintea să păstrați ordinea în sală, să respectați regulamentul și să aveți un comportament decent. Nu întrerupeți vorbitorul, vă rog lăsați această circotecă ieftină”.

Florin Cîțu a declarat apoi că actuala conducere PSD reprezintă „slugile lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov”.

Ce este „Ora prim-ministrului”

„Ora prim-ministrului” reprezintă o componentă a controlului parlamentar asupra guvernului.

Conform regulamentului Camerei Deputaților, o dată pe lună, de regulă în prima zi de luni a fiecărei luni calendaristice, se desfăşoară dezbateri politice cu participarea prim-ministrului, pe probleme de interes major pentru viaţa politică, economică şi socială, atât la solicitarea grupurilor parlamentare, cât şi la solicitarea prim-ministrului, alternativ.

Solicitarea se înaintează Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, în scris, de către unul sau mai multe grupuri parlamentare, cu precizarea temei de dezbatere
propuse, iar Biroul permanent îl informează de îndată pe
prim-ministru.

Prim-ministrul are obligaţia de a participa la dezbaterea solicitată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă