Cîțu îi răspunde lui Orban, care a anunțat că ar rămâne temporar la șefia Camerei Deputaților: "Majorităţile în Parlament se negociază"

3 săptămâni in urmă 20

Duminica, 26 Septembrie 2021, ora 15:19

333 citiri

 "Majorităţile în Parlament se negociază"

Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat că nu există posibilitatea ca partidul său să piardă funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în contextul în care Ludovic Orban a anunţat că renunţă la această poziţie, Cîţu afirmând că majorităţile în Parlament 'se negociază'.

"Întâi să avem actul respectiv, după aceea vedem ce facem. (...) Este decizia domnului Ludovic Orban de a înmâna (n.r. demisia). Demisia este o decizie unilaterală. (...) Putem să avem această discuţie după ce avem un act. Până acum avem doar o declaraţie", a spus Cîţu, după ce a votat la Consiliul Naţional care se desfăşoară, duminică, la Romexpo.

El a fost întrebat dacă PNL are majoritatea să impună un nou preşedinte al Camerei.

"Majorităţile în Parlamentul României se negociază. Haideţi să ajungem în Parlamentul României", a adăugat Cîţu.

Fostul lider al PNL Ludovic Orban a precizat că luni dimineaţă îi va înainta preşedintelui PNL, Florin Cîţu, demisia sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru ca acesta să o poată înainta atunci când va exista posibilitatea refacerii majorităţii, astfel încât să existe garanţia că această funcţie va rămâne la liberali.

Citeste si:

 "Nu fac cadouri PSD"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunțat că va depune demisia „în mâna” preşedintelui ales al PNL, Florin Cîţu, în dimineața zilei de luni, 27 septembrie. Orban...

 "În acest moment, noi guvernăm în situaţia în care suntem"

Discuţiile cu USR PLUS vor putea fi reluate după congresul acestui partid, după ce va fi stabilită noua conducere, în condiţiile în care nu vor mai fi în alianţă cu AUR şi PSD, a...

Digi24.ro

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă