Cîțu: Firmele care nu respectă măsurile de prevenire a pandemiei vor avea activitatea suspendată temporar, minimum două săptămâni. Bisericile care nu respectă regulile nu sunt vizate

2 luni in urmă 1

Premierul Florin Cîțu a anunțat că astăzi Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus ca firmele care nu respectă măsurile de prevenire a pandemiei să aibă activitatea suspendată temporar. El a spus că va propune o perioadă de minimum două săptămâni de suspendare a activității acestor firme.

Propunerea vine după observațiile din ultima perioadă privind comportamentul unor operatori economici, a spus Cîțu. ”Am văzut că amenzile nu mai au nici un efect. Nu mărim amenzile pentru că nu au nici un efect. Vom suspenda activitatea pe perioadă determinată”, a mai spus premierul.

Presa a relatat în numeroase rânduri cazul unor terase și restaurante, dar și săli de evenimente care nu respectă reglementările în vigoare și care au fost amendate cu sume majore. Aceleași reglementări au fost încălcate și în cazul unor evenimente religioase, dar până acum autoritățile au refuzat să spună dacă au amendat vreun responsabil pentru aceste încălcări ale reglementărilor legale.

Propunerea CNSU e doar pentru operatorii economici, a răspuns premierul Cîțu când a fost întrebat de reporterul Antena 3 dacă suspendarea activității se va aplica și instituțiilor de cult care ignoră regulile.

(Foto: Info Sud-Est)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă