Cîțu: E o listă întreagă de la PSD pe care nu i-aș accepta. Am colegi care vor să mai facem câteva compromisuri să mergem mai departe

2 săptămâni in urmă 29

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, miercuri, că partidul său „este cel care vine în fiecare zi cu încă o flexibilizare”, referindu-se la decizia conducerii liberale de a nu propune un nume de premier pentru rotația la guvernare cu PSD. Social-democrații intenționează să-l propună ca premier pe Marcel Ciolacu în prima parte a rotației. Cîțu a mai spus că PNL a făcut deja compromisuri, luând decizia de a forma o coaliție cu PSD, și că există „o listă întreagă cu nume de la PSD” pe care nu ar accepta-o, dar că în rândul liberalilor sunt și „cei care vor să mai facem câteva compromisuri” pentru a merge mai departe.

„PNL este cel care vine în fiecare zi cu încă o flexibilizare. Suntem singurii care încercăm să deblocăm aceste negocieri. Noi am votat premier PNL. Nu am spus niciun nume. Mai mult decât atât ce să flexibilizăm”, a declarat Florin Cîțu la sediul PNL.

PSD a spus că nu-l va accepta pe Florin Cîțu premier, deoarece a fost demis și de către social-democrați printr-o moțiune de cenzură.

„PNL are o decizie în Consiliul Național să nu facă guvernare cu PSD și astăzi negociem cu ei pentru o viitoare guvernare.

O moțiune de cenzură împotriva unei singure persoane e neconstituțională. Atunci înseamnă că cei de la PSD vor ca niciunul dintre membrii guvernului să fie în viitorul guvern.

Ne ducem într-o direcție greșită când vorbim de persoane. Nu vreau ca după această declarație, să vin în PNL și după aceea să înceapă colegii mei să spună X, Y, Z de la PSD nu poate să fie în guvern. Am flexibilizat acest mandat la început, am venit cu altă propunere de premier”, a mai spus Cîțu.

Acesta a spus că există „o listă întreagă de persoane” de la PSD pe care nu le-ar accepta el și românii.

„Vreau să deblocăm situația, să avem un guvern cât mai repede. Trebuie să ne întâlnim azi să vedem care e soluția de compromis. PNL a făcut un compromis când a zis că va merge în direcția PSD. Cred că mai am colegi în partid care vor să mai facem câteva compromisuri, doar să mergem mai departe.

Programul de guvernare este aproape gata și ar fi bine ca premierul să știe ce program de guvernare are și să-și pună și amprenta”, a afirmat președintele PNL.

Editor : Alexandru Costea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă