Cîțu, după negocierile cu USR pentru refacerea coaliției: „Nu a fost nicio concluzie. Mi se pare normal ca AUR-PSD-USR să vină cu o soluţie”

1 săptămână in urmă 15

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 18:34

915 citiri

 „Nu a fost nicio concluzie. Mi se pare normal ca AUR-PSD-USR să vină cu o soluţie”

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat miercuri, 13 octombrie, după negocierile cu USR, UDMR și minoritățile naționale, că în urma discuției nu s-a format nicio concluzie și a subliniat că soluția trebuie să vină de la „majoritatea testată” din Parlament, USR, AUR și PSD.

„Nu a fost nicio concluzie. Am spus și în această întâlnire că mi se pare normal ca cei care au declanșat această criză, coaliția PSD USR și AUR să găsească o soluție.

Astăzi suntem aici. Am spus din respect pentru români, vrem ca România să nu rămână în criză. Soluția trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză.

Atunci când a fost la Cotroceni Dacian Cioloș ne gândim că a avut un mandat sau o majoritate. Acea majoritate este USR PSD AUR. Revin la această coaliție care are o majoritate testată în Parlament. În spatele deciziei de a fi propus ca premier a fost acest lucru.

Responsabilitatea găsirii unei majorități este a lui Dacian Cioloș. Noi suntem un partid responsabil, vrem să rezolvăma această criză. Dar nu noi am generat această criză.

Azi nu a fost o negociere, a fost o discuție. Vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare.

În PNL nu s-a luat o decizie despre votul guvernului Cioloș. Nu știm programul de guvernare, ministere”, a declarat Florin Cîțu.

Cioloș: Nu s-a luat nicio decizie

De cealaltă parte, premierul desemnat, Dacian Cioloş a plecat de la sediul central al PNL, după aproximativ o oră după întâlnire.

”Nu s-a luat nicio decizie şi ne vedem la sediu. O să am o şedinţă de Birou Naţional”, a anuţat liderul USR, precizând că miercuri seară va face declaraţii de presă pe tema negocierilor avute cu PNL, UDMR şi reprezentanţii minorităţilor.

Citeste si:

 „S-a terminat! Nu se reface coaliția. România va fi aruncată în brațele populiștilor”

Deputatul PNL Violeta Alexandru a afirmat, marți, 12 octombrie, că actuala coaliţie nu se va reface, şi susține că PNL nu va mai punea impune niciun fel de reforme, pentru că nu mai există...

 ”Este mai degrabă o cacialma ce are ca efect prelungirea crizei” VIDEO

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat marţi că decizia preşedintelui de nominalizare a lui Dacian Cioloş pentru postul de premier este o cacealma care are ca efect prelungirea şi...

Sursa: Ziare.com

Digi24.ro

TelekomSport.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă