Cîțu, după întrevederea cu reprezentanții HORECA: Vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare rămân SOLUȚIILE SIGURE pentru redeschiderii acestui sector

1 lună in urmă 8

Întrevedere Cîțu, reprezentanți HORECA / Foto: Facebook Guvernul RomânieiÎntrevedere Cîțu, reprezentanți HORECA / Foto: Facebook Guvernul României

Se fac pași mici, dar siguri către revenirea la normalitate. O demonstrează și întâlnirea de astăzi dintre premierul Florin Cîțu și reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORECA). Potrivit unui mesaj postat în urmă cu scurt timp, pe pagina de Facebook a Guvernului, vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare "rămân soluțiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector (...) după 1 iunie".

MARŢI, 06 APRILIE 2021, 13:52

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

"Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România.

Vrem să găsim împreună soluții pentru a redeschide, în condiții de siguranță sanitară, industria ospitalității și toți românii să aibă acces la aceste servicii, să-și poată petrece concediul în țară.

Vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare rămân soluțiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, așa cum ne-am propus, după 1 iunie. Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog și sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activității în acest sector. Va fi un semnal bun pentru întreaga populație și un pas înainte pentru reluarea activităților turistice. Calendarul livrării dozelor și creșterea capacității de vaccinare sunt premise sigure că vom continua în ritm susținut campania de vaccinare anti-COVID-19", afirmă Cîțu.

Potrivit premierului, oamenii trebuie să înțeleagă că vom putea reveni la viața de dinainte de pandemie doar atingând un anumit prag de imunizare a populației, șansă oferită de vaccinare. Respectarea, în continuare, a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului rămâne o prioritate, mai spune Cîțu.

În plus, premierul spune că nu se are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării.

"Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”. În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene", susține Florin Cîțu.

Prim-ministrul a anunțat că vor continua consultările cu reprezentanții operatorilor din domeniu atât la nivelul comitetului interministerial care are rolul să pregătească revenirea la normalitate începând cu 1 iunie, cât și în ceea ce privește aplicarea măsurilor de sprijin destinate operatorilor HORECA afectați de pandemie, "prelungirea unora dintre ele sau, după caz, introducerea unor măsuri noi".

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă