Cîțu, după discuția cu Cioloș: Nu s-a ajuns la nicio concluzie. Suntem aici din respect pentru români. Soluția trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză

3 zile in urmă 11

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat, miercuri, după discuția cu premierul desemnat Dacian Cioloș, că nu s-a ajuns la nicio concluzie, că liberalii sunt la această discuție „din respect pentru români”, dar că „soluția trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză”.

Declarațiile cele mai relevante ale lui Florin Cîțu:

Nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Domnul Dacian Cioloș dorește să refacă coaliția și să mai discutăm.

Astăzi suntem aici din respect pentru români, noi vrem ca România să nu rămână în criză, dar soluția trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză.

Nu s-a discutat nimic despre ministere, despre altceva.

Intenția din partea dlui Dacian Cioloș de a reface coaliția.

Atunci când a fost la Cotroceni, domnul Dacian Cioloș ne gândim că a avut în spate o majoritate când USR l-a propus premier. Acea majoritate e a USR-AUR-PSD. Are o majoritate testată în Parlament.

Noi suntem un partid responsabil, vrem să rezolvăm această criză, nu noi am creat această criză, am avut disponibilitatea de a accepta această discuție, vedem ce se va întâmpla mai departe.

Dacă vom avea altă discuție, probabil se va discuta și programul de guvernare.

Responsabilitatea de a forma o majoritate este a premierului desemnat Dacian Cioloș. A doua responsabilitate este a coaliției USR-PSD-AUR, care l-a desemnat pe Cioloș premier.

Astăzi nu a fost o concluzie, dar vedem ce se întâmplă mai departe.

Am spus de fiecare dată că coaliția de dreapta este cea mai bună soluție pentru România, cu premier liberal.

PNL va face o desemnare când va avea o majoritate. Dar în acest moment vorbim despre desemnarea făcută în urma unui vot politic în Parlament unde trei partide au demonstrat că au majoritatea.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă