Cîțu, despre varianta de a fi din nou premier: Dacă PSD îl propune pe Ciolacu, de ce PNL să nu-și propună președintele

3 săptămâni in urmă 18

Florin Cîțu în Parlament (Foto/Inquam) Florin Cîțu în Parlament (Foto/Inquam)

Premierul demis Florin Cîțu a afirmat că decizia oficială din PNL, în acest moment, este de a propune un premier și ca liberalii să dețină primii șefia guvernului, în sistemul prin rotație cu PSD. Întrebat dacă e posibil de a fi din nou propus ca premier, Cîțu a evitat un răspuns clar, dar a sugerat că dacă PSD îl propune pe Marcel Ciolacu, ar fi normal ca și PNL să-și propună președintele pentru acest post.

MIERCURI, 17 NOIEMBRIE 2021, 12:39

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

"Am decis că noi propunem premierul, nu am stabilit nume.( ...)". 

Întrebat despre solicitarea PSD ca PNL să nu-l mai nominalizeze, Florin Cîțu a afirmat că logica demersului i se pare bizară, iar discuția ar duce într-o direcție greșită.

”Am auzit și eu acest argument și mi se pare bizar. O moțiune de cenzură nu este împotriva unui singur om, ori în această logică aceasta niciun ministru care a fost în Guvern nu ar mai putea face parte viitoarea echipă. Mi se pare că ne ducem într-o direcție greșită când vorbim despre persoane, N-aș dori ca apoi să vină colegii mei cu propuneri de genul x, y z de la PSD nu poate fi premier".

Florin Cîțu a folosit drept argument în favoarea unei noi nominalizări chiar faptul că PSD ar fi decis să solicite postul de premier pentru Marcel Ciolacu.

"Deci președintele partidului? Sper să treacă la noi. (...) Noi am decis să fim primii la rotație, cu premier PNL, atât. Vom vedea în partid cine e acea persoană. Văd că sunt colegi în PNL care sunt de acord ca premierul să fie desemnat de alte partide. Nu mi se pare ok, dar asta este!", a afirmat liderul PNL.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă