Cîțu despre Ludovic Orban: Este un om responsabil care are în primul rând, în față, interesul Partidului Național Liberal. În acest moment, PNL este unit în a susține premierul

3 săptămâni in urmă 56

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări, după întâlnirea liderilor din coaliția de guvernare, că are sprijinul PNL, inclusiv al președintelului partidului, Ludovic Orban. Cîțu a sugerat că indiferent de pretențiile liderillor USR PLUS în privința miniștrilor din cabinetul său își va păstra prerogativele constituționale și că președintele PNL Ludovic Orban îl sprijină în sensul acesta.

„(…) PNL este unit în a susține premierul în acest moment”, a spus Cîțu, subliniind că prioritatea PNL este de a continua guvernarea.

„Președintele PNL, Ludovic Orban, este un om responsabil care are în primul rând, în față, interesul Partidului Național Liberal. PNL este un partid responsabil, care nu vrea să arunce în aer România nici un moment. Ludovic Orban este un politician cu multă experiență în România, nu are nevoie de o reevaluare de la cineva care abia a intrat în politică”, a comentat Cîțu la Digi24.

El a reamintit că nu s-au încheiat discuțiile cu liderii coaliției și că în ceea ce-l privește este dispus să-și îmbunătățească comunicarea în relația cu ei, în scopul continuării guvernării actuale, cu un ministrul nou desemnat din parea USR PLUS la Sănătate

„Mâine (marți) de la ora 16.00 ne vom întâlni din nou în coaliție, cred că această coaliție trebuie să guverneze patru ani de zile. (…) Eu vă spun că sunt ok în a avea discuții, protocoale. (…) Românii să fie siguri că voi guverna respectând atribuțiile constituționale pe care le am. (…) În acest moment așteptăm o nominalizare pentru ministrul Sănătății din partea USR PLUS”, a comentat premierul.

Foto: Florin Cîțu și Ludovic Orban (InquamPhotos / Octav

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă