Citu, despre clasarea dosarului 10 august: "Actul de justitie este un serviciu public. Sunt dezamagit, pentru ca am fost acolo si stiu ce s-a intamplat"

1 lună in urmă 2

Premierul Florin Citu a amintit, miercuri, referitor la clasarea dosarului violentelor din 10 august 2018, ca actul de justitie este un serviciu public, iar cei care decid in acest domeniu trebuie sa raspunda fata de cetateni.

Citu a subliniat, la B1 TV, ca Executivul nu poate interveni intr-o decizie judecatoreasca, dar este "dezamagit" de verdictul respectiv.

"In primul rand, intr-o tara democrata, puterea executiva nu intervine in actul de justitie. Sa fie foarte clar, aici nu fac rabat la asa ceva. In acelasi timp, actul de justitie este un serviciu public si el este judecat sau increderea in justitie este judecata in functie de decizii. Ca persoana, sunt dezamagit, pentru ca am fost acolo si stiu ce s-a intamplat, dar, repet, cei care trebuie sa raspunda in fata societatii, in fata romanilor si de acest caz, dar de cazuri in general, sunt cei care au luat decizia", a evidentiat el.

Premierul a afirmat ca "justitia este cea care trebuie sa raspunda".

"Nu Guvernul a luat decizia, nu a fost implicat Guvernul. Eu mi-am exprimat opinia inainte de a fi in acest guvern, dar, repet, trebuie sa ne aducem aminte ca justitia este si un serviciu public si se face pentru cetateni justitia in Romania si daca cetatenii sunt nemultumiti de actul justitiei, ar trebui sa spuna acest lucru si cei care ar trebui sa raspunda in fata cetatenilor sunt cei care decid in actul justitiei", a aratat Florin Citu.

Marti, Tribunalul Bucuresti a respins solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei impotriva fostilor sefi ai Jandarmeriei in dosarul "10 august".

Decizia instantei, care este definitiva, a fost luata de judecatoarea Daniela Isabela Mihet.

Practic, prin aceasta decizie, dosarul a fost clasat, iar fostii sefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmariti penal pentru interventia impotriva manifestantilor la mitingul din Piata Victoriei din august 2018.

CITESTE SI:

Cronologia detaliata a dublei crime din Onesti. Cine a fost prima persoana care a incercat sa-l calmeze pe ucigasUn medic roman s-a infectat cu Covid-19 dupa a doua doza de vaccin. Cum isi explica imbolnavireaVIDEO Un cutremur puternic a lovit Grecia. Seismul de 6,3 grade a fost resimtit in toata regiunea Balcanilor, inclusiv in RomaniaIon Tiriac si-a marit averea cu sute de milioane de dolari in 2020 si a urcat in clasamentul bogatilor. Cine conduce topulUPDATE Liber pentru mega-proiectul imobiliar al lui Iulian Dascalu. CCR a decis ca trecerea terenului de la Romexpo la Camera de Comert si Industrie este constitutionala
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă