Citu: "Astept desemnarea ministrului Sanatatii de la USR PLUS. Coalitia poate merge mai departe"

3 săptămâni in urmă 12

Premierul Florin Citu a declarat ca asteapta ca USR PLUS sa desemneze noul ministru al Sanatatii, avand in vedere ca portofoliul revine acestei formatiuni politice. Coalitia de guvernare poate merge mai departe, a adaugat Citu, precizand ca, in calitate de sef al Executivului, va evalua ministrii in functie de ceea ce fac, si nu de ceea ce spun.

"Astept desemnarea ministrului Sanatatii de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS. Pana atunci, voi asigura interimatul si ma voi asigura ca lucrurile vor functiona in continuare foarte bine. Tot ce inseamna discutii politice vor avea loc la coalitie, la discutia din coalitie, cu cele trei formatiuni politice", a declarat Florin Citu, duminica dupa-amiaza.

Intrebat daca va fi remaniat ministrul Transporturilor, Catalin Drula, in urma declaratiilor acestuia la adresa premierului, Citu a raspuns ca evaluarea ministrilor va fi una corecta.

"Nu comentez opiniile membrilor Cabinetului. Tot ceea ce pot sa ii asigur pe membrii Cabinetului este ca de fiecare data voi face o evaluare corecta, bazata pe ceea ce fac, si nu pe ceea ce spun", a sustinut Florin Citu.

De asemenea, premierul a adaugat ca nu a primit de la toti ministrii Cabinetului sau fisele de evaluare.

"Nu de la toti ministrii, o sa va spunem maine care sunt ministerele de unde nu am primit. Sunt majoritatea de acolo (de la USR PLUS - n.r.)", a declarat primul ministru.

Florin Citu a spus, totodata, ca este o diferenta intre actul politic si actul de guvernare si astfel coalitia poate merge mai departe.

"Coalitia poate merge mai departe. Trebuie cu totii sa intelegem ca este o diferenta intre actul politic si actul de guvernare. Voi exercita aceasta functie de premier, asa cum spune Constitutia Romaniei", a declarat Citu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă