Cirpian Ciucu vrea să majoreze cu până la 500% impozitul pe clădirile și terenurile neîngrijite din Sectorul 6 al Capitalei

1 lună in urmă 1

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat că pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului local figurează un proiect de hotărâre privind majorarea cu până la 500% a impozitului aferent clădirilor şi terenurilor neîngrijite, care se află „într-o stare deplorabilă”, iar această situaţie nu poate continua.

„Este vorba despre un proiect care prevede majorarea impozitului aferent clădirilor şi terenurilor neîngrijite cu până la 500%. Cred că nu mai putem continua aşa, sunt foarte, foarte multe terenuri în Sectorul 6 care sunt neîngrijite, care sunt într-o stare deplorabilă, în care colcăie efectiv şobolanii şi pe care se depozitează gunoi. În al doilea rând, avem şi multe clădiri mai degrabă industriale care, de asemenea, sunt într-o stare foarte proastă. Sectorul 6 este singurul sector care nu are ceea ce se înţelege prin Centru Istoric, zone cu clădiri de patrimoniu. Acesta este specificul nostru, nu avem astfel de clădiri, dar avem foste zone industriale care se află într-o stare deplorabilă. Acest impozit este menit să îi determine pe cei care îşi lasă terenurile la întâmplare şi clădirile în stare necorespunzătoare să le cureţe şi să le pună într-o stare care să nu afecteze calitatea vieţii şi ţesutul urban”, a explicat primarul, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a menţionat că, până la data de 31 august a fiecărui an fiscal, se va constata starea clădirilor şi a terenurilor cu astfel de probleme.

„Vor fi notificaţi proprietarii, care vor putea să efectueze lucrări până la data de 15 noiembrie a aceluiaşi an, urmând apoi, dacă nu au făcut aceste lucrări, această comisie să comunice la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 unde se află acel teren, cine este proprietarul, pentru a fi supraimpozitat”, a precizat Ciucu.

Proiectul prevede aprobarea regulamentului de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor şi terenurilor neîngrijite situate în intravilanul Sectorului 6.

Majorarea impozitului poate fi cu 100%, 200%, 300%, 400% sau cu 500%, în funcţie de starea clădirii sau a terenului, care va fi evaluată de către organul de control, pe baza unui punctaj.

Potrivit regulamentului, fac excepţie de la majorarea impozitului clădirile/terenurile neîngrijite pentru care proprietarii deţin autorizaţie de construire/desfiinţare valabilă, în vederea construirii/renovării/demolării/amenajării terenului şi au anunţat la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la autoritatea publică locală începerea lucrărilor.

Foto: Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 / Sursa: Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă