Circulația trenurilor spre litoral, îngreunată vineri dimineață. Întârzieri de până la 30 de minute din cauza rafalelor de vânt

2 luni in urmă 22


Trenurile care au tranzitat stația CFR de la Lehliu au avut întârzieri de până la jumătate de oră din cauza unei defecțiuni la sistemul de dirijare electronică al trenurilor, cauzată de rafalele puternice de vânt, potrivit reprezentanților CFR. Compania anunță că furtunile de noaptea trecută au afectat mai multe rute din țară.


Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR, a declarat pentru Libertatea că în jurul orei 07:45 a fost semnalizat un deranjament la stația CFR de la Lehliu, unde sistemul de centralizare electronică al trenurile nu a funcționat din cauza lipsei de tensiune provocată de rafalele puternice de vânt.


Călătorii trenului 1983 de pe ruta București-Mangalia au semnalat ziarului că au staționat 30 de minute înainte de stația Lehliu. Oana Brânzan a precizat că în urma deranjamentului la sistemul electronic trenurile au fost dirijate prin comanda telefonică.


Ulterior, purtătorul de cuvânt al CFR a adăugat că la ora 09:50 a fost remediat deranjamentul din stația Lehliu.


Furtunile de noaptea trecută au afectat mai multe rute


Un comunicat al CFR Călători anunță că din cauza condițiilor meteo nefavorabile înregistrate în cursul serii de joi și al nopții de 05/06 august 2021 au fost afectate mai multe rute.


”Între stațiile Vatra Dornei – Năsăud și Măgura Ilvei – Ilva Mică, s-au produs deranjamente ale infrastructurii feroviare şi în intreruperi în alimentarea cu energie electrica la rețeaua de tracțiune a trenurilor.


Acest fapt a generat întârzieri în circulația trenurilor care au tranzitat zona afectată, la unele trenuri fiind necesară chiar transbordarea călătorilor cu mijloace auto. Trenurile CFR Călători care tranzitează Suceava – Ilva Mică şi retur şi –au reluat circulaţia începând cu ora 06.30, ca urmare a redeschiderii circulaţiei feroviare”, precizează CFR.


De asemenea, pe secția de circulație Craiova – Petroșani, s-au produs produs deranjamente în alimentarea cu energie electrica la rețeaua de tracțiune a trenurilor de calatori, existand intarzieri ale trenurilor de calatori. Deranjamentele au fost remediate inca din cursul noptii de 05.06.2021.


Vineri, 6 august, sunt posibile întârzieri pentru trenurile care au tranzitat zonele ce au fost afectate, dar și a altor trenuri de pe relații adiacente, generate de necesitatea preluarii călătorilor de la trenurilor întârziate, mai transmite CFR.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă