Circa 200 de persoane protestează în Piaţa Universităţii faţă de purtarea măştilor în şcoli. Câţiva manifestanţi s-au strâns şi în Alba Iulia şi Oradea

2 months ago 6

Aproximativ 200 de persoane s-au strâns, sâmbătă, în Piaţa Universităţii şi protestează faţă de decizia privind obligativitatea purtării măştilor în şcoli, odată cu începutul noului an şcolar, anunţă Digi24.

Protestatarii afişează bannere cu mesaje precum „Lăsaţi copiii să respire” şi „Fără măşti şi cuşti în şcoli”. La protest participă şi Oana Lovin și Codruța Cerva, cunoscute pentru poziţiile împotriva măsurilor de protecţie anti-COVID.  Ambele protestatare sunt promovate intens în ultima perioadă de versiunea în limba română a site-ului rusesc Sputnik, organul oficial de proagandă al Rusiei.

La un moment dat, protestatarii s-au unit pentru a cânta imnul României.

În Alba Iulia s-au strâns doar câteva persoane, în faţa Prefecturii. Acolo se strâng şi semnături împotriva utilizării măștilor în unitățile de învățământ, potrivit Alba24.ro. Protestatarii au afişe cu mesajul „Dorim socializare pentru copiii noştri” şi „Stop sclaviei în şcoli”.

„Copiii nu fac boala, nu s-a dovedit faptul că cei asimptomatici transmit 100% virusul, deci este discutabil. Din Uniunea Europeană, doar 5 țări au impus obligativitatea purtării măștii de către copii și în România, vârsta de la care este obligatorie purtarea măștii este cea mai mică, 6 ani. Mi se pare că suntem mai exigenți decât restul Europei… din punct de vedere al sistemului medical, suntem codașii Europei. De ce suntem atât de draconici cu copiii, având în vedere că noi ca adulți  nu respectăm regula purtării măștii este un semn mare de întrebare și cred că ar trebui protestat, măcar să fim auziți că ni se pare aberantă această măsură”, a spus un protestatar, pentru Alba24.ro.

sursa: Alba24.ro

Un protest similar are loc şi la Oradea. Acolo sunt câteva zeci de persoane, adulţi şi copii, care manifestează în Parcul 1 Decembrie, potrivit publicaţiei eBihoreanul.ro.

Protestatarii acuză o „propagandă mincinoasă” cu privire la răspândirea virusului. În Oradea se ţin şi discursuri în care se cere autorităţilor renunţarea la măsurile de protecţie.

sursa foto: Alba24.ro

Read Entire Article
Powered By Seo Tools