Ciprian Marica dă de pământ cu autoritățile din România, după scandalul de rasism cu Sebastian Colțescu: „Suntem mult prea mici şi dezbinaţi!”

1 lună in urmă 25

Ciprina Marica, fostul internațional român, și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că autoritățile din țara noastră nu l-au apărat pe Sebastian Colțescu, în scandalul cu tentă rasistă iscat la partida PSG – Basaksehir.

Pe data de 8 decembrie, meciul PSG – Bașakșehir a fost întrerupt, după ce jucătorii ambelor echipe au ieșit de pe teren, în semn de protest față de al patrulea oficial UEFA al partidei, Sebastian Colțescu. Acesta a fost acuzat de faptul că ar fi avut un limbaj rasist față de Pierre Webo, secundul lui Basaksehir.

Incidentul a avut loc în minutul 13 al partidei din Franța. „Spiritele” nu s-au calmat, astfel că meciul a fost oprit și reprogramat.

Ciprian Marica dă de pământ cu autoritățile din România, după scandalul de rasism cu Sebastian Colțescu

Fostul fotbalist este de părere că, de-alungul timpului, românii au fost supuși unor agresiuni rasiste, însă nimeni nu s-a sesizat, la fel cum s-a întâmplat în scandalul iscat de Sebastian Colțescu. Acesta este nemulțumit de faptul că autoritățile din țara noastră nu i-au luat apărarea arbitrului român, care a fost criticat la nivel internațional, pentru gestul său.

„De multe ori am fost numiţi ţigani, noi românii, şi nu s-a creeat o nebunie şi o isterie când noi am fost numiţi ţigani. Şi cu siguranţă asta ar fi o chestie de rasism. Atât timp cât am văzut autorităţi care şi-au cerut scuze în numele sportivilor şi în numele sportului românesc, mă aştept să fim daţi exemplu, cu toate că nu-mi doresc asta.

Dar atâta timp cât autorităţile de la cel mai înalt nivel nu au fost în stare să-şi apere un conaţional, ce aşteptări sau pretenţii să avem de la cei care ne judecă? Mă aştept să fim daţi exemplu, suntem mult prea mici şi dezbinaţi pentru a reuşi să ne protejăm un arbitru cum e Colţescu”, a declarat Ciprian Marica, pentru Telekom Sport.

The post Ciprian Marica dă de pământ cu autoritățile din România, după scandalul de rasism cu Sebastian Colțescu: „Suntem mult prea mici şi dezbinaţi!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă