Cioloş reacţionează după ce Senatul a adoptat legea Romexpo: ”Este primul tun PSD-PNL-UDMR”

3 săptămâni in urmă 25

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 14:57

114 citiri

 ”Este primul tun PSD-PNL-UDMR”

Dacian Cioloş a afirmat că „megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul Guvern”, după ce Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, cu amendamente, proiectul de lege care prevede transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a statului aflate în folosinţa gratuită a CCIR pentru realizarea, în termen de 40 de ani, de proiecte de dezvoltare urbană durabilă.

Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern. Iată cum alianţa toxică pesedist-penelistă începe ofensiva asupra banilor publici imediat după ce „au scăpat” de USR, care îi sâcâia zilnic cu transparenţa pe care o cerea. De luni bune, parlamentarii USR au atras atenţia asupra megatunului Romexpo, prin care 46 de hectare de teren ar urma să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea privată a CCIR, urmând ca pe acestea să se desfăşoare un „program de reabilitare urbană”, în fapt, un proiect imobiliar gigantic”, a scris Dacian Cioloş, miercuri pe Facebook.

El a adăugat că „USR s-a opus şi se opune unei asemenea operaţiuni care are ca rezultat înstrăinarea fără niciun fel de beneficiu a bunurilor statului”.

„De altfel, cât timp ministru a fost Stelian Ion, Ministerul Justiţiei s-au opus unui asemenea demers. Chiar şi din opoziţie, vom face tot ce ţine de noi pentru a stopa jaful din bani publici”, a mai explicat Cioloş.

Senatorii PNL-PSD-UDMR au votat, miercuri, în plenul Senatului, proiectul de lege prin care statul român cedează gratuit 46 de hectare de teren de la Romexpo către Camera de Comerţ şi Industrie (CCIR). USR acuză un tun imobiliar de 500.000.000 de euro, şi afirmă că că terenul de la RomExpo, aflat în una din cele mai bune zone ale Bucureştiului, este oferit gratuit către o entitate privată, pentru dezvoltarea unui complex imobiliar.

Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Citeste si:

PSD-PNL-UDMR negociază partea socio-economică a programului de guvernare. Ce propun partidele pe termen scurt

Discuțiile privind programul de guvernare încep, miercuri, 10 noiembrie, cu partea economică şi socială. De la ora 10,00, ar urma să aibă loc negocierile pe capitolul Economie-finanţe,...

Kelemen Hunor înaintează cea mai optimistă dată de a putea fi votat guvernul PSD-PNL-UDMR. „Sunt convins că vom găsi o soluţie”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi, 9 noiembrie, după negocierile pentru formarea unui Guvern, că Executivul format din noua coaliție de guvernare va fi votat cât mai repede....

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă