Cioloș: Florin Cîțu mi-a spus că are nevoie de mandat de la partid pentru negocieri. Vineri vom vedea ce decizie au luat

1 săptămână in urmă 13

Dacian Cioloș a declarat miercuri seara, după întâlnirea cu liderii PNL și UDMR, că obiectivul său este să dea un guvern României „cât mai repede” și în acest sens așteaptă un răspuns de la Florin Cîțu și Kelemen Hunor vineri, când urmează o nouă întâlnire. Până atunci, liderii celor două partide ar urma să primească mandate pentru negociere de la formațiunile pe care le conduc.

Dacian Cioloș: Am avut în această seară o întâlnire cu liderii PNL, UDMR și cu liderul minorităților, practic fosta coaliție de guvernare. Le-am expus planul meu, odată ce am fost desemnat premier de către președintele Klaus Iohannis, că intenția mea este să formez un guvern, iar prioritatea pentru formarea unui guvern este refacerea coaliției.

Le-am spus că acesta este obiectivul, în jurul unui program de guvernare care să cuprindă măsuri prioritare atât pentru gestionarea pandemiei, cât și pentru gestionarea creșterii prețurilor la energie, dar și începerea implementării PNRR, care aduce și bani în economie, dar are acolo și reforme care sunt importante pentru întărirea statului. Asta este prima prioritate.

Obiectivul meu, și obiectivul partidului pe care îl reprezint, este să dăm un guvern României cât mai repede, să mergem cu o soluție în Parlament, cât mai rapid, pentru că dată fiind situația, gravitatea situației, cred că nu putem aștepta discuții foarte lungi. În mod normal și natural am venit spre PNL și UDMR, pentru că din punctul nostru de vedere nu există altă formulă de construcție majoritară în Parlament, la care noi să participăm.

Florin Cîțu și Kelemen Hunor mi-au spus că au nevoie de o discuție în partid, ca să ia un mandat pe o astfel de negociere, și că în următoarele zile, vineri, vom avea o nouă întâlnire în care să vedem care sunt deciziile în cele două partide.

Florin Cîțu are nevoie de această discuție, care va avea loc în conducerea partidului.

Le-am explicat că ne-am dori o decizie cât mai rapidă, ca să știm dacă începem negocierile sau nu, pentru că din punctul nostru de vedere trebuie să fim în măsură să oferim un guvern cu soluții concrete, cât mai repede.

Așteptăm decizia PNL și decizia UDMR dacă sunt gata să înceapă negocierile, și în același timp noi ne gândim la formula prin care putem merge cât mai repede în Parlament cu o propunere de guvern.

E important să vedem acum în ce măsură PNL și UDMR își asumă această responsabilitate de a contribui la oferirea unui guvern României.

Editor : Liviu Cojan

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă