Cioloș, Cîțu și Kelemen, față în față pentru prima dată de la ruperea coaliției / Întâlnirea, la sediul PNL, de la ora 17.00

1 săptămână in urmă 19

Florin Cîțu, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor, alături de Varujan Pambuccian, se întâlnesc pentru prima dată de la ruperea coaliției, iar întâlnirea are loc, de la ora 17.00, la sediul central al PNL. Va fi prima încercare a lui Dacian Cioloș, desemnat de Iohannis drept candidat la postul de premier, să refacă alianța de guvernare și să își asigure sprijin pentru trecerea unui nou guvern prin Parlament.

Primul care a ajuns la sediul PNL din Modrogan, înaintea orei 17.00, a fost Florin Cîțu.

HotNews.ro va transmite livetext principalele declarații:

...........................

Dacian Cioloș a fost desemnat luni de către Klaus Iohannis candidat la funcția de premier, iar de atunci curge termenul de 10 zile pentru a se prezenta în faţa Parlamentului ca să ceară votul de încredere asupra programului şi întregii liste a Guvernului.

Discuțiile pornesc de la încercarea lui Cioloș de a reface coaliția cu PNL și UDMR. Declarativ, varianta este respinsă atât de Florin Cîțu, cât și de Kelemen Hunor, care l-au trimis pe liderul UDMR să adune voturile de la PSD și AUR, partide cu care a reușit să treacă moțiunea de cenzură și să demită Cabinetul Cîțu.

În ultimele două zile, președintele PNL s-a întâlnit pe rând cu senatorii și deputații liberali, apoi cu liderii de organizații, în ședința Biroului Permanent Național. Surse participante au declarat pentru HotNews.ro că Florin Cîțu i-ar fi asigurat pe parlamentari că președintele Klaus Iohannis este în continuare partenerul PNL și că îl va nominaliza premier după ce Dacian Cioloș ar urma să fie respins de Parlament. Cîțu le-ar mai mai spus acestora că Cioloș nu ar fi susținut de președinte, iar PNL exclude o colaborare cu acesta pentru refacerea Coaliției.

Liderii PNL se tem însă de cum se va poziționa PSD în Parlament dacă USR va veni să ceară votul de investitură pentru Cabinetul propus de Dacian Cioloș. "Nu știm cum vor reacționa pesediștii și dacă îl vor vota pe Cioloș. Asta ar strica toate calculele noastre. Au trădat o dată înțelegerea de a nu-l pica pe Cîțu", au explicat sursele citate.

Ce va face USR dacă discuțiile vor eșua? Va propune "categoric" un cabinet propriu în cazul în care la întâlnirea de miercuri nu se deschid negocierile "pe bune", a declarat vicepreşedintele formațiunii, Dan Barna.

Întrebat când vede finalizate negocierile, Dan Barna a răspuns: "Depinde foarte mult de ce se va întâmpla în dialogul preşedinţilor de mâine după-amiază. Pentru că dacă se deschid negocierile, pe bune ca să spun, pe-adevărat, probabil la începutul săptămânii viitoare, luni, marţi, s-ar putea să avem o concluzie”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă