Cioloș cere o comisie parlamentară de anchetă pentru 10 august, după ce justiția a închis definitiv dosarul penal

2 luni in urmă 3

Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS, cere înființarea unei comisii parlamentare de anchetă în cazul violențelor împotriva protestatarilor de la mitingul Diasporei din 10 august 2018, după ce Tribunalul București a decis închiderea definitivă a dosarului penal instrumentat de DIICOT.

”Parlamentul României are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităților de decizie politică ce au determinat comportamentul forțelor de ordine. Eu unul vreau să știu ce s-a întâmplat pe 10 august și cred că o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilitățile penale”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

El a spus că decizia magistraților de a nu redeschide Dosarul 10 august ”nu este finalitatea pe care o așteptam nici eu și nici cetățenii acestei țări care au fost în Piața Victoriei, au avut de suferit și știu pe pielea lor ce s-a întâmplat acolo”, adăugând însă că, în calitate de politician, ”vom respecta mereu deciziile justiției, chiar dacă uneori ele par nedrepte.

”Dar, tot ca politicieni, avem o datorie morală față de aflarea adevărului. Cetățenii trebuie să știe cine sunt responsabilii politici pentru ce s-a întâmplat pe 10 august, cei pe care organele de anchetă penală par să nu îi găsească”, a mai scris Cioloș.

Tribunalul București a respins astăzi cererea DIICOT de redeschidere a Dosarului 10 August. Decizia este definitivă. Șefii Jandarmeriei care au coordonat intervenția din Piața Victoriei scapă definitiv de răspundere penală. (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Citește și: BREAKING Tribunalul București a respins cererea de redeschidere a Dosarului 10 August / Decizia este definitivă
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă