Cioloș anunță că USR nu participă la consultările de la Cotroceni: Klaus Iohannis și-a abandonat rolul de mediator, este nașul acestei monstruoase coaliții PSD PNL UDMR

1 săptămână in urmă 25

Liderul USR, Dacian Cioloș, a anunțat, luni dimineața, că partidul pe care îl conduce nu va participa la consultările de la Cotroceni pe tema formării noului guvern. Cioloș l-a acuzat pe Klaus Iohannis că ”și-a abandonat rolul de negociator” și că este ”nașul acestei monstruoase coaliții PSD PNL UDMR.

Redăm mai jos cele mai relevante declarații

  • Simulacru de negocieri cu final cunoscut, participarea noastră nu ar face decât să legitimeze această mascaradă. Klaus Iohannis și-a abandonat rolul de mediator, este Nașul acestei monstruoase coaliții PSD PNL UDMR.
  • USR nu poate să gireze constituirea unui nou FSN, care va deține toată puterea în statul român. Știm ce s-a întâmplat când PSD a fost la butoane anii trecuți. USR va conduce opoziția la acest boc anti-reformator. Ne întoarcem întrecut, e o coaliție care nu mai are de-a face cu liberalismul. USR nu va vota un partid capturat de PSD, un partid care a masacrat legile justiției și a gazat românii pe 10 august.
  • PNL legitimează un guvern are are toate premisele să revină la metodele lui Nicolicea și Iordache când vorbim de jusiție. USR apără democrația și valorile liberale și europene. Ne vom folosi toate pârghiile din Parlamentul României și din Parlamentul European să ne asigurăm că miliardele de euro nu vor ajunte în conturile și în buzunarele clientelei PNL și PSD.
  • Pentru noi priorități rămân rezolvarea problemei pandemiei și cele legate de facturile românilor pentru electricitate și gaz.
  • PSD primește de la președintele Iohannis încă o șansă. PSD vine cu propuneri simpliste care nu rezolvă problemele fundamentale ale sistemului de pensii. Vom urmări că există echitate în sistemul de pensii și că nu sunt adăugate alte categorii de pensii speciale.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă