Ciolacu: Unde sunt Barna și Cioloș cu „fără penali în funcții publice”? Nu poți fi membru al Guvernului dacă ai săvârșit o infracțiune, nu contează dacă în tinerețe sau bătrânețe

2 luni in urmă 33

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că este inadmisibil ca după 48 de ore, președintele României, Klaus Iohannis, să nu aibă nicio reacție în privința premierului Florin Cîțu, după ce s-a aflat că acesta a fost închis două zile în SUA, când avea 28 de ani, prins beat la volan.

„Legea spune clar că nu poți fi membru al Guvernului României atâta timp cât ai săvârșit o infracțiune, nu contează dac că ai săvârșit-o la tinerețe sau la bătrânețe. E inadmisibil cum ies liberalii să-l apere pe Cîțu. Ne spun că e normal să conduci beat? România este pe primul loc în UE la număr de accidente produse de șoferi beți (…) Domnul Cîțu a săvârșit o infracțiune, iar președintele României trebuia să iasă să-i ceară demisia. După 48 de ore, președintele se face că nu vede legea?”, a comentat Ciolacu la B1TV.

Liderul PSD a ținut să precizeze că dacă ar fi fost vorba despre foștii premieri PSD, Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu, președintele României ar fi avut cu totul altă abordare.

„Ce s-ar fi întâmplat dacă era vorba de Tudose, sau de Grindeanu? Ce ne-ar fi fost dat să auzim de 3 ori pe zi de la Palatul Cotroceni?”, a spus Ciolacu .

El i-a acuzat și pe reprezentanții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, că s-au dat la fund, în condițiile în care și-au construit toată campania electorală pe sloganul „fără penali în funcții publice”.

„Unde-i Cioloș, unde e Barna, ce s-a întâmplat cu  sloganul lor, unde au dispărut?  (…) Unde e Iohannis, cum se poate să nu fi fost informat președintele României când l-a numit în funcție pe premier despre această infracțiune?”, a comentat Ciolacu, afirmând că în mod normal pentru demnitari se solicită un certificat emis de Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS)

Dacă Florin Cîțu nu va demisiona, sau dacă nu va fi demis de Iohannis, PSD ia în calcul să formuleze o nouă moțiune de cenzură.

„Peste 10 zile o sa am o întâlnire cu toți președinții PSD și vom lua o decizie până la începerea sesiunii parlamentare, în privința unei moțiuni de cenzură. Eu cred că nu ar fi nevoie de ea și că președintele ar trebui să aplice legea (…) Dacă nu, vom vorbi și cu avocații, să vedem cum ne putem adresa instanțelor sa aplice legea”, a precizat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

sursa foto: PSD

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă