Ciolacu: PNL urmeză să decidă dacă acceptă premier prin rotație/ PSD a luat o decizie că este de acord cu acest sistem rotativ/ Să vină domnul Ciucă prim ministru pentru următorii trei ani este exclus

2 săptămâni in urmă 23

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, după negocierile cu liderul PNL, Florin Cîțu, că liberalii urmează să decidă dacă acceptă premier prin rotație, în timp ce partidul pe care îl conduce a decis deja că acceptă acest sistem rotativ.

”În interiorul PSD există această decizie, că se poate merge prin rotație. Așteptăm și de la PNL o decizie în acest sens. Dacă există o decizie a PNL că acceptă prin rotație, vom intra la negocieri și vom hotărî” a declarat Ciolacu, întrebat dacă el va fi desemnat premier sau cineva de la liberali.

Întrebat dacă au agreat cu liberalii să se prezinte cu o singură propunere de premier la consultările de la Cotroceni, Ciolacu a precizat: ”Eu cred că deja suntem foarte întârziați și ar trebui să facem cât mai curând acest lucru.”

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD este pregătit să ducă ”toate negocierile posibile ca să deblocăm această criză”.

Întrebat dacă a discutat cu președintele Iohannis în privința viitorului premier, liderul PSD a precizat că nu este ”într-o colaborare cu președintele României”, dar că vrea să fie respectate atribuțiile fiecărei instituții.

”Eu o să agreez acest nume cu colegii din PSD. Acest lucru îl decid cu colegii mei. PSD a luat o decizie că este de acord cu acest sistem rotativ. Să vină domnul Ciucă prim ministru pentru următorii trei ani este exclus”, a mai declarat Ciolacu. El a mai spus că în continuare crede că este posibil ca România să aibă un guvern până la sfârșitul acestei săptămâni.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă