Ciolacu: Oamenii politici să se hotărască. Respectă independența justiției și se abțin să comenteze sau pun presiune când nu le convine

2 luni in urmă 1

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat joi, într-un mesaj pe Facebook, la solicitarea președintelui Klaus Iohannis ca ministrul Justiției să explice casarea dosarului 10 august.

„Oamenii politici din România ar trebui să se hotărască! Respectă independența justiției și se abțin de la comentarii privitoare la deciziile judecătorești definitive. Sau nu respectă independența justiției și pun presiune pe judecători atunci când o sentință definitivă nu le convine din punct de vedere politic. Ca să știe fiecare român în ce direcție vrea fiecare partid să ducă România.”, a scris Marcel Ciolacu.

Joi, Klaus Iohannis i-a cerut ministrului Justiției să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat. Președintele spune că a cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluții pentru ca adevărul să fie găsit și responsabilii să răspundă.

Dosarul privind intervenția în forță a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis marți Tribunalul București, după ce a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Decizia este una definitivă.

Editor : R.K.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă