Ciolacu o acuză pe Raluca Turcan că minte referitor la sporurile bugetarilor: E o manipulare ordinară, o învrăjbire între bugetari și alte categorii

1 lună in urmă 1

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat-o miercuri pe ministra Muncii, Raluca Turcan, ca minte atunci când vorbește despre sporurile uriașe ale bugetarilor.

”Ea minte, efectiv minte. E o manipulare ordinară, o învrăjbire între bugetari și celelalte categorii”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Ieșirea liderului PSD a avut loc după ce, puțin mai devreme, Raluca Turcan a anunțat, la Antena 3, că se lucrează la o nouă lege a salarizării care va elimina inechitățile din sistemul bugetar, inclusiv o parte din sporuri.

Ea a spus că nivelul sporurilor la ora actuală reprezintă 13% din totalul cheltuielilor salariale, însă sunt categorii ocupaţionale pentru care acest nivel se ridică la 85%, ceea ce este foarte mult.

„Per total cheltuieli salariale în momentul de faţă nivelul sporurilor reprezintă 13%, din analizele noastre, ceea ce nu ar fi neapărat foarte mult, însă sunt categorii ocupaţionale salariale pentru care nivelul sporurilor reprezintă 85%, ceea ce este foarte mult. Rolul nostru ca Ministerul al Muncii este să ne uităm la ce raportare se fac salariile în plată. Aceste sporuri există în primul rând în sistemul de sănătate şi sistemul de justiţie. Acolo sunt aceste sporuri de 85% şi de aceea vă spun că nu putem să le tratăm cu uşurinţă pentru că vorbim de fapt de fapt de sporuri care completează veniturile celor din sănătate care acum au fost în prima linie a combaterii pandemiei. Şi pentru asta ne trebuie foarte multă precauţie şi înţelepciune şi să găsim nişte instrumente cu adevărat echitabile care să stimuleze”, a declarat Raluca Turcan, la Antena 3.

Întrebată dacă poate confirma că se lucrează la o nouă lege a salarizării, Turcan a răspuns: „Da. Lucrul acesta l-am afirmat încă de la începutul mandatului”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă