Ciolacu: Mâine voi avea o discuție cu Dan Tudorache, înainte de comisia de validare. Dacă va fi totuși deputat, nu va activa în grupul PSD

2 luni in urmă 34

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică la Antena 3 că luni va avea o discuție cu deputatul ales Dan Tudorache, fostul primar de la Sectorul 1, inculpat în dosarul Diamantelor, despre validarea mandatului său de deputat.

Ciolacu a precizat că, dacă totuși Tudorache va fi confirmat deputat, nu va activa în grupul PSD. Întrebat de ce Tudorache a candidat pe listele PSD la București, pe poziția a 2-a, Ciolacu a spus că el a promis că pe listele PSD nu vor fi persoane trimise în judecată, nu doar inculpate pentru corupție. Ciolacu a precizat totodată că alte partide, ”nereformate”, au avut pe liste chiar și persoane condamnate.

Biroul Electoral Central a validat zilele trecute mandatul lui Tudorache. În noiembrie, în campania electorală, liderul PSD Marcel Ciolacu a promis că Daniel Tudorache nu o să fie validat în Parlament, dar până în acest moment nu a întreprins vreun demers.

Fostul primar al Sectorului 1 este acuzat de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor și a anunțat că s-a suspendat din PSD. Dacă își va primi mandatul, Tudorache va beneficia de imunitate.

Social-democrații ar trebui să ceară explicit ca mandatul lui Daniel Tudorache să nu fie validat, deoarece acesta nu mai este membru PSD. În acest caz, următorul pe lista PSD din București, Florin Manole, i-ar lua locul. O altă posibilitate este ca Daniel Tudorache să se retragă singur și să anunțe că nu dorește funcția de deputat.

Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă