Ciolacu îl contrazice pe Iohannis, la Realitatea PLUS: Majoritatea de centru-dreapta nu există matematic - 25 și cu 15 fac 40, până la 50 lipsesc câteva procente

2 luni in urmă 1

„Tocmai au demonstrat românii prin vot ca nu mai vor PNL la guvernare. Că altfel nu ar fi fost votat PSD. Am vazut si declaratia presedintelui României ca fortele de centru-dreapta au 50%. (...) Nu sunt profesor de matematica, mie imi iese 40 %. Aceasta majoritate nu exista matematic. (...) 25 si cu 15 fac 40, pana la 50, cum a anuntat preșeedintele, lipsesc cateva procente”, a mai spus Marcel Ciolacu, luni seară, la Realitatea PLUS.

Despre următorii pași și chemarea la negocieri pentru noul Guvern, Marcel Ciolacu spune că nu a avut inca nicio discutie cu președintele, dar asteapta ca PSD să fie invitat la Cotroceni, pentru că a câștigat alegerile parlamentare.

„Haideti sa respectam Constitutia, sa vedem datele oficiale, ce partide intra, intra PMP sau nu intra, care sunt ponderile partidelor. Conform cutumelor si a spiritului Constitutiei, inviti partidul cu cele mai multe mandate, care este PSD, indiscutabil. (...)

Nu am avut nicio discutie cu președintele Iohannis, e normal sa fim chemati la Cotroceni dupa anuntarea rezultatului”, a precizat Ciolacu.

Președintele PSD a vorbit și despre posibilii parteneri pentru următoarea guvernare: „Ne terminam numaratoarea paralela, luam act de mandate si vom avea discutii cu ceilalti lideri politici, cu toti, mai putin cu PNL, unde a fost un vot evident ca românii nu-l mai vor”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă