Ciolacu, după primele sondaje care îl arată învingător pe Nicușor Dan în București: “Gabriela Firea este un politician de excepție”

5 luni in urmă 25


Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică seară, după primele exit-poll-uri care o arată pe Gabriela Firea învinsă în fața lui Nicușor Dan, că primarul Capitalei rămâne un politician “de excepție”, indiferent dacă rezultatele oficiale de luni vor confirma sau nu sondajele de la închiderea urnelor. Ciolacu este de părere că partidul rămâne în continuare cel mai mare și cel mai puternic din România și că a câștigat cu siguranță cele mai multe județe.


Liderii social-democraților au ținut o conferință de presă duminică seară, la sediul PSD, în timp ce Gabriela Firea a făcut singură o intervenție pe pagina sa de Facebook, de la sediul său de campanie.


Ciolacu
și-a început declarația mulțumind bucureștenilor că au ieșit
la vot și a atras atenția că partidul a reușit să-și dubleze
voturile politice pe Capitală de la ultimele alegeri parlamentare.


“Asta arată că PNL a fost sancționat de către bucureșteni pentru haosul, hoțiile din pandemie și umilințele la care i-au supus pe oameni”, a spus președintele PSD.


Locul Gabrielei Firea este în prima linie a partidului”

Ciolacu a adoptat aceeași atitudine ca a Gabrielei Firea, de a nu recunoaște înfrângerea pe București, și a spus că trebuie așteptate rezultatele finale oficiale. Liderul PSD a lăudat-o pe Firea, afirmând că indiferent dacă va fi din nou primar al Capitalei sau nu, “este un politician de excepție”.


“Nu știm dacă doamna Gabriela Firea a pierdut, așteptăm rezultatele finale. Doamna Gabriela Firea este un politician de excepție, iar locul dânsei este în prima linie, chiar dacă a câștigat, chiar dacă a pierdut”, a declarat Marcel Ciolacu la sediul PSD.


Locul Gabrielei Firea este în prima linie a PSD.

Marcel Ciolacu, președintele PSD:

Întrebat
de ce Gabriela Firea nu este și ea la PSD, Ciolacu a spus că el
însuși i-a recomandat să rămână la sediul său de campanie,
unde se desfășoară numărătoarea paralelă a voturilor.


“Gabriela Firea a ales calea cea mai grea, aceea de a se lupta cu o dreaptă unită. Era normal să fie un scor strâns, a refuzat orice fel de troc politic. Cei mai sancționați în acest moment sunt PNL și domnul Orban”, a mai spus Marcel Ciolacu.


El a subliniat categoric că partidul va cuceri mare parte din țară în urma acestor alegeri și că “PSD rămâne cel mai mare partid din România.


La
ora 21.00, sondajul
realizat de CURS Avangarde îl dă câștigător în București pe
Nicușor Dan, care ar fi obținut 47,2% din voturile
bucureștenilor. Gabriela Firea ar fi fost votată de 39% dintre
alegători.


PSD a pierdut cinci primării de sector. Este vorba despre primăriile din sectoarele 1, 2, 3, 5 și 6. Singurul sectorul în care PSD și-a păstrat mandatul este sectorul 4, unde actualul edil, Daniel Băluță, a fost ales cu aproape 55% dintre opțiunile exprimate, potrivit sondajului CURS-Avangarde.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă