Ciolacu, despre tăierea banilor alocați Bisericii: Guvernanții vor să lase în paragină sute de lăcașuri de cult

1 lună in urmă 3

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat joi că Guvernul vrea să lase „în paragină” sute de lăcașuri de cult prin tăierea cu aproape 90% a banilor alocați pentru construirea și restaurarea acestora și astfel „să distrugă tot ce are legătură cu credinţa acestui neam”.

„Anul trecut nu ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paşte! Ne-au interzis accesul în biserici. Ne-au pus credinţa la grea încercare, aruncând asupra românilor un potop de amenzi şi învrăjbind tinerii contra bătrânilor. Anul acesta continuă atacul la fibra noastră naţională. Vor să lase în paragină sute de lăcaşuri de cult, multe dintre ele aflate nu doar în patrimoniul naţional, dar şi în patrimoniul universal, prin tăierea cu 90% a investiţiilor în conservarea şi protejarea acestora", a scris Ciolacu pe Facebook.

De asemenea, social-democratul a adăugat că Guvernul a alocat Educaţiei cel mai mic buget din ultimii 30 de ani, a tăiat 11% de la Sănătate, iar acum guvernanţii „vor să distrugă şi tot ce are legătură cu credinţa acestui neam”.

„Nu vom permite lăsarea în paragină a patrimoniului naţional! Nu puteţi să distrugeţi credinţa, demnitatea şi tradiţiile acestui popor”, a conchis Ciolacu.

Afirmațiile liderului PSD vin în contextul în care Guvernul a redus drastic bugetul alocat anul acesta pentru construirea și restaurarea lăcașurilor de cult, cu aproape 89% față de 2020. Astfel, Secretariatul General al Guvernului va oferi bani Bisericii prin trei programe în 2021, iar suma cumulată ajunge la puțin peste 760 de milioane de lei.

Citiți și: Guvernul a tăiat aproape 89% din banii alocați Bisericii pentru anul 2021

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă