Ciolacu: Cred că și domnul Cîțu a realizat că nu mai poate fi premier / UDMR trebuie să fie la guvernare / Vorbim de o construcție politică, nu de o coaliție / Funcțiile, împărțite după scorul electoral

3 săptămâni in urmă 17

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că și premierul Florin Cîțu a realizat că nu mai poate fi premier și a precizat că funcțiile în Guvern vor fi împărțite după scorul obținut la alegeri. Marcel Ciolacu a susținut că UDMR și minoritățile trebuie să fie la guvernare, subliind că este vorba despre o construcție politică, nu de o coaliție.

Ciolacu nu a vrut să vorbească despre planul unei guvernări cu PNL pe următorii ani, spunând că trebuie să vadă „ce e de făcut până în februarie-martie și apoi să avem discuțiile pentru finalizarea acestui mandat”.

„Săptămâna viitoare sper să venim cu o rectificare bugetară așteptată de autoritățile locale, prin inițiativă legislativă”, a mai spus Ciolacu.

„Cred că și domnul Florin cîțu a realizat că nu mai poate să fie prim-ministru, ceea ce e foarte important”, a mai declarat liderul PSD.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă ar putea fi premier, Marcel Ciolacu a replicat: „Haideți să stabilim principiile. (…) Să nu pornim la împărțitul ministerelor fără să vorbim de cei mai capabili oameni – fie ei oameni politici, sau specialiști, cum e domnul Jianu. Ați văzut ce înseamnă să împarți portofoliile în fes. Sunt ferm convins să găsim dialog cu PNL să schimbăm această logică”.

„E necesar ca UDMR și minoritățile să fie prinse în această construcție politică. Să nu mai vorbim de coaliție, ci de Guvernul României și o construcție politică”, a declarat liderul PSD.

În privința împărțirii funcțiilor, acesta a spus că se va ține cont de scorul electoral. „O să las eu de la mine și nu o să împart după scorul din sondaje”, a adăugat Ciolacu.

Sursa Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă