Ciolacu aruncă "mingea" în curtea PNL: PSD este de acord cu sistemul rotativ: Liberalii - să decidă. Varianta Ciucă premier pe următorii 3 ani, EXCLUSĂ

2 săptămâni in urmă 23

Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, Klaus Iohannis Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, Klaus Iohannis

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, după negocierile cu liderul PNL, că PSD a luat decizia ca este de acord cu sitemul rotativ, urmând ca și liberalii să decidă dacă acceptă sau nu premier prin rotație.  "PNL nu a luat încă această decizia ca să putem vorbi despre scenarii", a afirmat pre;edintele social-democraților. El a spus că "este eclus ca Nicolae Ciucă să vină prim-ministru pentru următorii 3 ani" și a refuzat să ofere un răspuns legat de posibilitatea ca Florin Cîțu să îndeplineasc ăn continuare funcția de premeir, menționând că a răspuns deja la această întrebare până acum. 

MARŢI, 16 NOIEMBRIE 2021, 16:39

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

"Suntem foarte întârziați în așteptările românilor și ar trebui să facem cât mai curând acest lucru. În PSD există decizia că se poate merge prin rotație. Așteptăm și de la PNL o decizie în acest sens. După ce există o decizie că și PNL acceptă prin rotație, atunci vom intră în negocieri și vom hotărî", a afirmat liderul PSD, subliniind că, într-o negociere, ponderile parlamentare contează cel mai mult.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, PSD e  pregătit să ducă toate negocierile posibile pentru a debloca această situație.

"Deciza e că e prin rotație (premierul - n.r.). Urmează să vadă și PNL ca să avem ce discuta care e primul și al doilea 9se referă la ordinea premeierilor celor 2 partide politice - n.r.)", a explicat el.

Întrebat despre varianta Florin Cîțu premier, Ciolacu a evitat să răspund, spunând sec: "Sunt întrebări la care am răspuns de 10 ori. Haideți să urmăm o logică (...). În democrație întodeuna ponderea și votul cotează cel mai mult".

Întrebat dacă a discutat cu președintele Iohannis în privința viitorului premier, liderul PSD a precizat că nu este ”într-o colaborare cu președintele României”, dar că vrea să fie respectate atribuțiile fiecărei instituții.

”Eu o să agreez acest nume cu colegii din PSD. Acest lucru îl decid cu colegii mei. PSD a luat o decizie că este de acord cu acest sistem rotativ. Să vină domnul Ciucă prim ministru pentru următorii trei ani este exclus”, a mai declarat Ciolacu. El a mai spus că în continuare crede că este posibil ca România să aibă un guvern până la sfârșitul acestei săptămâni.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă