Ciolacu anunţă că PSD vrea modificarea Constituţiei pentru facilitarea organizării alegerilor anticipate / Cazanciuc și Corlățean, juriștii social-democrați care lucrează la proiect

2 săptămâni in urmă 2

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a anunţat, joi, că PSD lucrează la un proiect de modificare a Constituţiei, care să faciliteze, printre altele, organizarea de alegeri anticipate.

El a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, că, în acest moment, organizarea unor alegeri parlamentare înainte de termen este aproape imposibilă, ca urmare a prevederilor legii fundamentale.

„De obicei, la guvernare ajungi în urma unor alegeri. Cunoaştem cu toţii Constituţia României. Este foarte greu să avem alegeri anticipate. De aceea, noi o să promovăm în perioada următoare mult mai multe modificări la actuala Constituţie, pe care o considerăm depăşită în anumite capitole. Nu cele esenţiale, categoric. Mai există posibilitatea ca o moţiune de cenzură să treacă şi atunci se creează alte majorităţi. Presupun că toate sunt la timpul lor”, a afirmat Ciolacu.

Liderul social-democrat susţine că proiectul va fi prezentat public de doi dintre juriştii partidului, respectiv Robert Cazanciuc şi Titus Corlăţean.

Marcel Ciolacu a avut, joi, o întrevedere cu primarii social-democraţi din Botoşani. El a fost însoţit de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, şi de prim-vicepreşedintele acestei formaţiuni politice, Gabriela Firea.

Sursa: Agerpres / Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: O echipă a PSD lucrează la un proiect de modificare a Constituției / Organizarea de alegeri anticipate dacă un partid părăsește coaliția de guvernare, una dintre propunerile PSD

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă