Cine va fi noul prefect al Capitalei după înlocuirea lui Traian Berbeceanu. Surpriză uriașă

2 luni in urmă 14

Mutare neașteptată în privința conducerii Capitalei! Cine îi va lua locul lui Traian Berbeceanu? Puțini dintre români s-au așteptat tocmai la această schimbare. Iată mai multe detalii!

Cine i-a luat locul lui Petre Berbeceanu?

Traian Berbeceanu și-a pierdut funcția de la Prefectura Capitalei, iar acum USR-PLUS a venit cu o mutare surprinzătoare. După negocierile prelungite cu liberalii, formațiunea precizată a anunțat că nu îl menține pe Traian Berbeceanu în funcția deținută, propunându-l pe Alin Stoica pentru titulatura de prefect al Capitalei, a anunțat în cursul zilei de marți Alianța USR-PLUS, în cadrul unui comunicat de presă.

Cel din urmă îl va înlocui astfel pe Berbeceanu după negocieri, în interiorul alianței stabilindu-se ca numele noului prefect să fie dat de aripa PLUS. „USR PLUS înţelege să respecte cu responsabilitate mandatul politic dat de bucureşteni ca principala forţă politică în care aceştia au încredere, reconfirmată la alegerile parlamentare, asigurând monitorizarea şi susţinerea programului de guvernare şi a reformelor şi prin instituţia Prefectului”, se menţionează în comunicat.

Alin Stoica este președintele FIlialei PLUS din Sectorul 6, la bază avocat și cu experiență în ceea ce privește interpretarea și aplicarea actelor normative, dar și a elaborării acestora, precizează colegii săi.

„Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureştiului, pe reforma administraţiei. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare şi depolitizare dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcţionat România până acum.

Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administraţiei publice locale, indiferent de culoarea politică, pentru că interesul cetăţeanului este pe primul loc. Nu în ultimul rând, îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua iniţiativele bune, deja începute, şi vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părţile implicate”, a declarat Alin Stoica, conform sursei citate.

Reacția fostului prefect al Capitalei

„Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune. Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, scria, la începutul lunii februarie, Traian Berbeceanu.

Decizia în cauză urmează să fie semnată de Florin Cîțu, premierul României.

”Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile”
Traian Berbeceanu

The post Cine va fi noul prefect al Capitalei după înlocuirea lui Traian Berbeceanu. Surpriză uriașă appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă