Cine sunt singurii oameni care au călătorit în timp?

2 săptămâni in urmă 21

Singurii oameni care au călătorit în timp. Foto: canva.com

Călătoria în timp este un subiect interesant care entuziasmează toate comunitățile științifice. Majoritatea ne imaginăm călătoria în timp așa: urci într-o mașină a timpului care îți permite să călătorești înainte și înapoi în timp și să trăiești aventuri uimitoare.

Cu toate acestea, urcatul în mașina timpului este valabilă doar în cinematografie. Călătoria în timp este posibilă, trebuie doar explicată și înțeleasă.

Datorită teoriei relativității lui Einstein și a dilatării timpului, putem călători în timp – de exemplu, cosmonautul rus Serghei Krikaliov a făcut-o deja, călătorind 0,02 secunde în viitor. De altfel, toți oamenii care au călătorit în spațiu au călătorit și în timp.

În timpul carierei sale, Serghei Krikaliov a finalizat până la șase expediții (între 1988 și 2005) și este cunoscut pentru că a petrecut mai mult de 2 ani în spațiu. Este unul dintre cei mai renumiți oameni de știință din lume, fiind plecat în total 803 de zile, nouă ore și 39 de minute de pe planeta noastră.

Cum este posibilă călătoria în timp

Călătoria în spațiu înseamnă și o călătorie mică în timp. Foto: depositphotos.com

Pentru a înțelege cum funcționează, trebuie mai întâi să știți că, dacă doriți să călătoriți în timp, trebuie să atingeți viteza luminii în timp ce călătoriți în spațiu. Deci, dacă am putea construi o navă spațială care poate călători cu viteza luminii, am putea călători în timp fără probleme. Albert Einstein a fost primul care a teoretizat această afirmație și ulterior teoria lui a fost confirmată de numeroase experimente.

De exemplu, Stația Spațială Internațională se mișcă cu o viteză de aproximativ 7,66 km pe secundă, ceea ce este impresionant, dar nu este viteza luminii. Cu toate acestea, dacă se face raportul dintre viteza Stației Spațiale și perioada mare de timp pe care Krikalev a petrecut-o în spațiu, calculele matematice dovedesc că el a călătorit aproximativ 0,02 secunde în viitor, ceea ce este posibil datorită unui proces numit dilatare a timpului.

The post Cine sunt singurii oameni care au călătorit în timp? appeared first on Atlas Geografic.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă