Cine sunt polițiștii reținuți după intervenția care a dus la moartea unui om, în Pitești

3 săptămâni in urmă 81

Doi poliţişti au fost reținuți duminică, după ce raportul medico-legal a indicat “moarte violentă”, în cazul bărbatului de 63 de ani care a intrat în conflict cu forţele de ordine, într-o autogară din Piteşti.

Pe baza acestei concluzii, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au schimbat încadrarea faptelor pentru care sunt cercetaţi poliţiştii implicaţi, de la ucidere din culpă la loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Prin ordonanţele procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, astăzi s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a doi suspecţi, ambii agenţi de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, a spus prim-procurorul Marius Ştefan, potrivit Agerpres.

Cei doi poliţişti sunt Ilie Nicolae Florea şi Daniel Petruţ Drăghici, potrivit unor surse apropiate de anchetă.

Iniţial, IPJ Argeş anunţase că la locul faptei se aflau agenţi din cadrul Secţiei 2 de Poliţie Piteşti, secţie care se află, însă, în capătul opus al oraşului faţă de Autogara Sud.

Detașat din motive disciplinare

Agentul Daniel Drăghici, cel care l-a trântit pe bărbatul din autogară la pământ, a fost detaşat la Poliţia Piteşti din Ialomiţa, la începutul acestui an. Detaşarea a fost decisă după ce Drăghici a fost implicat în mai multe scandaluri, prezentate în presa locală.

Cine sunt polițiștii reținuți după intervenția care a dus la moartea unui om, în PiteștiDaniel Drăghici

Printre altele, ca agent la serviciul rutier din Ţăndărei, Drăghici a amendat un jandarm care se afla într-o misiune de cercetare-documentare. L-a amendat de două ori: jandarmul conducea un vehicul care n-avea autorizaţie pentru folie fumurie pe geamuri şi staţionase cu farurile aprinse, scrie jurnaluldi.ro.

Amenzile au fost date pentru aceeaşi maşină, dar cu două numere de înmatriculare distincte, întrucât jandarmul se afla sub acoperire.

Ca urmare, Drăghici a fost sancţionat de conducerea IPJ Ialomiţa cu reducerea salariului cu 20%, pe o perioadă de trei luni. Agentul a contestat în instanţă sancţiunea, însă Tribunalul Argeş, unde s-a judecat dosarul 1581/109/2020, i-a respins cererea.

Un alt scandal care l-a avut ca protagonist pe Drăghici s-a consumat în urmă cu trei ani. Ca elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina, după ce a ajutat la prinderea unui suspect prin metoda „Accidentul”, Drăghici n-a putut explica, potrivit sursata.ro, unde au dispărut banii pentru flagrant.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă